Turvaliivit

Turvaliivit

Turvaliivit ovat pakollisia tiettyjen lajien kilpailuissa. Suojaava ja miellyttävä turvaliivi ehkäisee loukkaantumista putoamistilanteessa kenttä- tai esteratsastusradalla sekä vapaa-ajanratsastuksessa.

11 tuotetta

Osta Turvaliivit osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 69 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Turvaliivin tulee istua täydellisesti. Liian iso turvaliivi ei täytä tehtäväänsä, ja liian tiukka turvaliivi on epämiellyttävä sekä rajoittaa liikkumisvapautta.

Nykyaikaisissa turvaliiveissä on säätömahdollisuuksia sekä olalla että rinnan alueella, sivuilla ja jopa takana. Kokotaulukon avulla voit valita itsellesi oikeankokoisen turvaliivin ja säätää sitten istuvuuden optimaalisesti. Jotta turvaliivi suojaisi hyvin, sen tulee istua tiiviisti vartalolle.

Kun etsit turvaliiviä ratsastukseen, huomaat nopeasti, että saatavissa on kolme eri tasoa: tasot I, II ja III. Nämä tasot kuvaavat liivin antaman suojan tasoa. Tason I turvaliivi antaa vähiten suojaa, mutta on kevyt ja ohut. Tällainen turvaliivi antaa vain perussuojaa.

Tason II turvaliivit ovat hiukan enemmän topattuja, mutta eivät kovin paksuja, joten nekään eivät anna merkittävää suojaa.

Tason III turvaliivit suojaavat parhaiten, ja niissä on paljon toppauksia, jotka suojaavat selkää ja rintaa jopa hevosen selästä pudotessa.

Selkäsuojus suojaa ratsastajan selkää putoamistilanteessa. Se ei saisi olla liian pitkä niin, että se hankaa satulan takakaarta ollen enemmän ärsyttävä kuin hyödyksi. Sen ei tietenkään pidä olla liian lyhytkään, koska silloin se ei suojaa koko selkää putoamistilanteessa.

Paras tapa oikean koon löytämiseksi on ottaa tarkat mitat ja valita oikeankokoinen selkäsuojus kokotaulukon avulla.

Selkäsuojus suojaa nimensä mukaisesti vain ratsastajan selkää. Selkäsuojuksessa on toppauksia takana, ja se suojaa selkärankaa alaselkään asti. Se suojaa selkää myös teräviltä esineiltä sekä potkuilta putoamisen jälkeen.

Turvaliivi taas suojaa koko vartaloa, koska siinä on toppauksia myös sivuilla ja edessä. Sen myötä se antaa paremman suojan riippumatta siitä, kuinka putoaa. Oma riskiarviosi ja tarpeesi määrittävät, valitsetko selkäsuojuksen vai turvaliivin.