Ratsastussaappaat

Ratsastussaappaat

Perinteisistä englantilaisista ratsastussaappaista on saatavilla sekä nauhallisia että nauhattomia malleja. Valikoimassamme on nahasta, kumista ja synteettisistä materiaaleista valmistettuja malleja, joten jokaiseen makuun löytyy varmasti oikea vaihtoehto.

164 tuotetta

Osta Ratsastussaappaat osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 79 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Horzen ratsastussaappaita on saatavissa useita upeita malleja

Ihanat, nauhalliset estesaappaat ovat täydellinen lisä jokaisen ratsastajan varustehuoneeseen. Pue nämä perinteiset ja klassisen tyylikkäät ratsastussaappaat valmennukseen tai kilpailuihin ja tunne olosi vakaaksi ja turvalliseksi satulassa. Horzen ratsastussaappaissa on valmiiksi sidotut nauhat ja takavetoketjut, joiden ansiosta ne istuvat hyvin ja näyttävät upeilta. Jos pidät enemmän kouluratsastuksesta ja kouluratsastussaappaista, tarjoamme elegantit ja yksinkertaiset ratsastussaappaat, joissa on sileä etuosa ja takavetoketju. Nämä klassiset ja yleensä mustat ratsastussaappaat ovat monen kouluratsastajan suosikkijalkineet. Ratsastussaappaat on valmistettu pehmeästä ja joustavasta nahasta, synteettisestä nahkajäljitelmästä tai jopa kumista, ja meiltä löydät sekä mustat että ruskeat saappaat. Valikoimaamme kuuluvat tietenkin myös lämpimät talviratsastussaappaat. Valitse budjettiisi ja makuusi sopiva pari. 

Polvimittaiset saappaat on suunniteltu perinteisen näköisiksi ja äärimmäisen mukaviksi

Ratsastussaappaiden tulisi istua hyvin, ja klassiset, polvimittaiset saappaat saavat olla riittävän pitkät ja ulottua polvitaipeeseen saakka. Kun ratsastaja istuu satulassa, saappaat ovat optimaalisen miellyttävät, auttavat kietomaan jalat hevosen ympärille ja suojaavat jalkoja jalustinhihnoilta. Hyvin istuvat ratsastussaappaat ovat perinteisen tyylikkäät, ylläpitävät ratsastajan vakautta ja mahdollistavat kaikki tarvittavat toiminnot satulassa. Saatavissa on erilaisia varren leveyksiä, sekä normaaleja että leveävartisia. Hanki täydellinen saapaspari Horzen laajasta valikoimasta.

Horzen ratsastussaappaiden lisäksi meillä on myös monien muiden merkkien, kuten Mountain Horse ja Cavallo, saappaita.

Ratsastussaappaat tulisi valita ratsastuslajin mukaan. Jos suunnittelet kilparatsastusta, sinun tulisi hankkia nahkaratsastussaappaat. Ne ovat kalliimmat ja vaativat enemmän huoltoa kuin kumiset ratsastussaappaat, mutta nahkaratsastussaappaat tukevat jalkoja paremmin ja mahdollistavat tarkemman kontrollin. Osta kouluratsastussaappaat vain, jos aiot kilpailla kouluratsastuskilpailuissa. Niissä on pidemmät varret kuin estesaappaissa ja nahka on jäykempää. Tästä johtuen jalat pysyvät paremmin hevosta vasten. Nämä saappaat ovat kuitenkin etenkin uutena erittäin epämukavat ja soveltuvat todella vain kouluratsastukseen.

Estesaappaissa on lyhyemmät varret, ja ne on valmistettu pehmeämmästä nahasta. Tämä tekee niistä miellyttävämmät, ja voit myös ratsastaa lyhyemmillä jalustinhihnoilla. Estesaappaat soveltuvat myös harrasteratsastajille, jotka eivät halua ostaa kumisia ratsastussaappaita.

Saappaat ovat turvallisemmat ratsastukseen, koska niiden sileä pinta ehkäisee niiden jumiutumista jalustimiin. Tämä koskee kaikkia saappaita, ei vain ratsastussaappaita. Tästä syystä aloittelijoita neuvotaan usein käyttämään kumisaappaita ensimmäisillä ratsastustunneilla. Nahkaiset ratsastussaappaat antavat myös lisätukea jaloille, mistä johtuen hevosen hallinta on rauhallisempaa ja parempaa.

Toinen näkökulma on ulkonäkö: ratsastus on perinteinen urheilulaji. Ratsastuskilpailuissa ratsastussaappaat ovat tärkeät myös visuaalisista syistä – erityisesti kouluratsastuksessa. Jos et halua käyttää niin paljon rahaa ratsastussaappaisiin, ovat keinomateriaaleista valmistetut saappaat hyvä vaihtoehto. Ulkonäöllisesti niitä on usein vaikea erottaa nahkasaappaista. Ne eivät kuitenkaan tue jalkaa yhtä hyvin, koska synteettiset materiaalit ovat nahkaa pehmeämpiä.

Jos ratsastussaappaat ovat kumiset, on paras ostaa uudet ratsastussaappaat leveällä varrella. Näiden saappaiden korjaaminen ei ole hintansa arvoista. Nahkaisiin, uudehkoihin ratsastussaappaisiin voi lisätä joko joustot tai vetoketjut. Ne voi lisätä joko saappaiden etu- tai takaosaan, mutta ne herättävät vähemmän huomiota takana. Voit valita joko lyhyet tai pitkät vetoketjut, jotka yltävät koko varren matkalle. Työ on teetettävä asiantuntijaliikkeessä. Se ei ole halpaa, mutta kuitenkin halvempaa kuin uusien nahkasaappaiden ostaminen. Jos lisäät saappaisiin vetoketjut, kannattaa valita pitkät vetoketjut, koska ne helpottavat myös saappaiden pukemista.

Tavallisissa nahka- tai kumisaappaissa jalat palelevat helposti talvella. Tämä vie ratsastuksesta ilon ja on myös terveydelle haitallista pitkällä aikavälillä. Talviratsastussaappaat tai lämpösaappaat ovat hyvä ratkaisu. Ne on valmistettu keinomateriaalista tai nahasta, ja niissä on lämmin vuori villasta, fleecestä tai lampaankarvasta. Lämmin vuori tekee luonnollisesti saappaista tiukemmat, joten sinun on usein tilattava numeroa tavallista suuremmat talviratsastussaappaat.

Monissa malleissa on myös luistamaton, uritettu pohja, joka tekee lumessa ja jäällä kävelemisestä turvallisempaa. Yleensä nämä saappaat ovat myös vedenpitävät tai vähintään vettähylkivät. Ne soveltuvat ratsastamisen lisäksi myös tallitöihin tai koiran ulkoiluttamiseen.

Lähes kaikilla on erilaiset vastaukset tähän. Joka tapauksessa laadukkaat materiaalit ja huolellinen valmistus ovat tärkeitä. Aloittelijoille ja satunnaisesti ratsastaville kumiset ratsastussaappaat ovat yleensä riittävät, koska ne ovat edulliset ja helppohoitoiset. Niitä voi käyttää myös tallitöissä. Lännenratsastajat käyttävät usein lännen bootseja, joista on saatavissa laaja valikoima erilaisista materiaaleista valmistettuja malleja ja värejä.

Kunnianhimoiset vapaa-ajanratsastajat ja kilparatsastajat valitsevat nahkasaappaat. Koska ne ovat suhteellisen kalliita, on mietittävä etukäteen huolella ja ajan kanssa, millaiset saappaat haluat. Hyppääminen ja ratsastaminen on mahdollista kouluratsastussaappailla ja pitkillä jalustinhihnoilla, mutta se ei ole järkevää eikä miellyttävää. Toisaalta lyhyemmät estesaappaat saattavat helposti jäädä kiinni koulusatulan siipeen.

Talvella jalkasi palelevat helposti nahkasaappaissa. Talviratsastussaappaat taas saattavat olla liian paksut eivätkä anna riittävää kontaktia hevosen kehoon. Siinä tapauksessa voit vaihtaa talviratsastuskenkiin ja chapseihin. Chapsit eivät ole yhtä lämpimät kuin vuoratut saappaat, mutta ne tarjoavat paremman kontaktin hevoseen. Tämä on usein hyvä vaihtokauppa, koska sääret eivät yleensä palele yhtä herkästi kuin jalat ratsastaessa.

Talviratsastuskenkiä on saatavissa useista eri materiaaleista. Jos valitset synteettisestä nahasta tai muovista valmistetut jalkineet, voit vaivatta käyttää näitä kenkiä myös tallitöissä. Ilman chapseja ne soveltuvat myös hevosen kävelytykseen, koiran ulkoiluttamiseen tai vaikka kaupungille.

Suosituimmat kategoriat