Suojat hevoselle

Suojat hevoselle

Hevosen suojat suojaavat hevosesi etu- ja takajalkoja, ehkäisevät loukkaantumisia ja ovat hienon näköiset. Suojia on moniin eri tarkoituksiin, niin treeniin, kuljetukseen kuin esteratsastukseen. Ne suojaavat hevosesi jalkoja parhaalla tavalla.

347 tuotetta

Osta Suojat hevoselle osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 79 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Suojien tehtävä on suojata hevosen jalkoja

Hevosen suojien ensisijainen tehtävä on suojata hevosen jalkoja. Ne vähentävät merkittävästi loukkaantumisvaaraa esim. kun hevosen takajalat osuvat etujalkoihin hypätessä tai hevosen jalat osuvat esteeseen. Jos hevosesi matkustaa trailerissa, saat mielenrauhaa, vaikka hevonen potkisi trailerin seinää, kun hevosellasi on pitkät ja hyvin topatut kuljetussuojat jaloissaan.

Suojat tukevat myös tehokkaasti hevosen jalkoja sekä ehkäisevät venähdyksiä, nyrjähdyksiä ja vastaavia vammoja.

Hevosten erilaiset suojat

Koulusuojissa voit valita joko pehmeistä ja joustavista materiaaleista valmistetut suojat tai kovakuoriset suojat. Voit myös valita suojien pituuden, kiinnitystavan ja vuorin materiaalin. Jännesuojien ja hivutussuojien sisäpuoli on vuorattu usein lampaankarvalla, ja reunoissa on usein vaahtomateriaalia, joka ehkäisee kovaa kuorta hiertämästä hevosen jalkaa.

Kuljetussuojat on vuorattu erityisen hyvin, ja ne yltävät kaviosta kintereen yli suojauksen maksimoimiseksi. Niiden tulee olla miellyttävät hevoselle.

Bootsit suojaavat hevosen kavioita, ja ne ovat erityisen suosittuja esteratsastuksessa, koska ne vaimentavat kavioihin kohdistuvia iskuja. Ne ovat kavion kovan osan suojana. Saatavissa on myös fleecellä tai muulla pehmeällä materiaalilla vuorattuja bootseja, jotka vähentävät kavion yläpuolelle kohdistuvaa kitkaa. Suojaavan ominaisuuden lisäksi hevosten jännesuojat myös tukevat jänteitä ja niveliä, koska hyppääminen saattaa aiheuttaa merkittävää stressiä ja voimakasta rasitusta jaloille.

Laajasta valikoimastamme löydät myös pintelit, kylmäyssuojat, putsit ja tallisuojat.

Suojaavien ja tukevien ominaisuuksiensa lisäksi yhteensopivat ja nykyaikaiset suojat viimeistelevät ratsastusasusi ja -tyylisi. Varastossamme on johtavien brändien, kuten Veredus, Back on Track ja Zandona, suojia.

Kouluratsastuskilpailuissa suojien käyttäminen ei ole luvallista. Tämä koskee kuitenkin vain kilpailuja. Voit suojata hevosesi jalat, kun ratsastat ennen kilpailuja ja päivittäisen treenin aikana. Suojien vaihtoehtona on hevosen jalkojen pintelöinti. Tämä on hyvin suosittua kouluhevosilla. Koulusuojien etuna on kuitenkin se, että ne ovat nopeat sekä laittaa että riisua. Ne ovat myös helpommat puhdistaa ja suojaavat tehokkaasti iskuilta ja kolhuilta.

Kouluratsastuksessa suositut, laajoja liikeratoja tekevät kouluratsut ovat erityisen alttiita potkimaan myös omia jalkojaan. Koulusuojat on pääasiassa valmistettu PVC:stä, nahasta, neopreenista tai hiilikuidusta. Miellyttävimmät, mutta myös kalleimmat, suojat on valmistettu hiilikuidusta. Ne ovat äärimmäisen iskunkestäviä ja helpot puhdistaa, lisäksi niissä on hevosen mukavuutta lisäävä ilmastointi.

Hevosen suojat ovat erityisen tärkeitä esteratsastuksessa, koska loukkaantumisriski on suurempi. Hevonen saattaa törmätä esteen puomiin tai loukata itseään omalla kaviollaan. Esteratsastukseen suunnitellut suojat on pääasiassa valmistettu PVC:stä, neopreenista, nahasta/fleecestä tai hiilikuidusta.

Hevosen etu- ja takajaloissa käytetään usein erilaisia suojia. On suosittua käyttää pidempiä suojia etujaloissa ja lyhyempiä takajaloissa. Järkevä vaihtoehto riippuu tietenkin hevosesi liikeradoista. Jos hevonen hivuttaa usein takajalkojaan kavioillaan tai kengillään, takajaloissa tulee käyttää pidempiä suojia.

On tärkeää, että hevosen suojat istuvat hyvin. Niiden on oltava oikeankokoiset ja ne on laitettava kunnolla paikoilleen. Koossa ei ole paljoa valinnanvaraa. Hevosille on usein tarjolla koot Cob ja Full. Sen lisäksi kokoa säädetään säädettävillä kiinnityksillä.

Sopivan kokoisten suojien löytäminen haflinginhevoselle voi olla todella vaikeaa. Jos olet onnekas ja haflinginhevosesi on pieni, poni-kokoiset suojat voivat sopia. Ongelmana ei ole yleensä pituus vaan liian pieni leveys. Cob-kokoiset suojat saattavat olla sopivat vahvalle haflinginhevoselle. Suojat saattavat kuitenkin olla liian pitkät, vaikka leveys on sopiva.

Ainoa tapa löytää sopivat suojat on jalkojen mittaaminen ja yksilöllisesti sopivien suojien etsiminen. Mittaa vuohisen ympärysmitta ja hevoselle tarvittavan suojan korkeus.

Hevosen suojat soveltuvat hyvin kenttäratsastukseen. Hevosen jalkoihin kohdistuva rasitus on maastoratsastuskokeessa huomattavasti kovempaa kuin koulu- tai esteratsastuksessa. Periaatteessa esteratsastuksessa käytettävät suojat sopivat myös maastoratsastukseen, mutta kenttäratsastukseen on myös omia suojia. Ne ovat yleensä suljettuja suojia, joissa on ilmastointi hevosen jalkojen ylikuumenemisen ehkäisemiseksi. Niissä on lisäksi usein hiilikuituisia osia sääriluun kohdalla.

Jos haluat ostaa hevosellesi suojat maastoratsastuskokeeseen, selvitä ensin, millaiset suojat ovat sallittuja. Hevosten suojia koskevat kilpailusäännöt muuttuvat usein. Ajantasaisen tiedon puuttuminen voi aiheuttaa ongelmia sääntöjen kanssa. Oikeanlaisien suojien puuttuessa saatat tietenkin löytää itsesi ratsastamasta myös ilman suojia.

Hevosen jalat, erityisesti jänteet ja vuohisnivelet, loukkaantuvat herkästi. Nämä vammat saattavat aiheutua hivuttamisesta tai osumisesta esim. esteen puomiin. Jänteet saattavat vaurioitua myös liiallisesta rasituksesta. Hevosen suojat ja pintelit ovat vain rajallinen apu tällaiseen rasitukseen. Tällaisessa tapauksessa suojista on hyötyä pääasiassa vammoista toipumisen aikana.

Jännesuojat antavat parhaan suojan hevosen itse aiheuttamia ja ulkoisten iskujen aiheuttamia vammoja vastaan. On kuitenkin varmistettava, että suojat eivät ole liian löysällä. Jos suojat luisuvat alanpäin, ne voivat olla vaaraksi hevoselle. Toisaalta suojat eivät saa myöskään olla liian tiukkoja ja estää verenkiertoa jaloissa.

Jos aiot lähteä maastoon hevosesi kanssa, voi olla hyvä laittaa hevoselle suojat. Koska et todennäköisesti aio tehdä äärimmäisiä suorituksia, kuten kenttäratsastuksen maastokokeessa tehdään, tavalliset suojat ovat riittävät. On tärkeää, että suojat istuvat hyvin ja ovat helposti puhdistettavat. Siitä syystä PVC:stä tai neopreenista valmistetut suojat ovat hyvä valinta. Niiden hinta-laatusuhde on hyvä, ja ne soveltuvat hyvin tavalliseen maastoiluun.

Suosituimmat kategoriat