Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.
Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:
Ilmainen toimitus yli 79 €:n tilauksille
Monia eri maksutapoja
Ilmaiset palautukset
Ilmainen asiakaspalvelu & chat
Klassiset kuivatusloimet on valmistettu fleecestä. Fleecellä on useita hyviä ominaisuuksia; ensinnäkin sen voi pestä koneessa. Ohut fleeceloimi on myös riittävän kevyt niin, että hevonen ei hikoile loimen alla. Hevonen lopettaa hikoilun ratsastuksen tai juoksutuksen jälkeen. Loimi imee kosteuden itseensä ja siirtää sen loimen ulkopinnalle, josta se haihtuu pois. Loimen sisäpinnan tulee tuntua kuivalta.
Kuivatusloimia valmistetaan myös villasta. Ne sopivat kuitenkin paremmin kuljetusloimiksi, koska ne ovat helposti liian kuumia. Villaloimen voi lisäksi pestä vain matalassa lämpötilassa.
Sopivan ohut fleeceloimi on kestävä ja helppohoitoinen, joten se vastaa kaikkiin hyvän hikiloimen vaatimuksiin. Jos haluat käyttää loimea myös kuljetukseen, irrotettava kaulakappale on hyvä lisä. Kaulakappale suojaa hevosta vedolta hevostrailerissa.
Jos hevosta pidetään tallissa pidempiä aikoja loimi päällään, loimivyö on käytännöllinen. Ristivyöt ovat parhaat tähän tarkoitukseen. Ristivyöt eivät kuitenkaan ole niin hyvät, jos kuivatat hevosta ulkona loimi päällään. Siinä tapauksessa parempi vaihtoehto on erillinen loimivyö, joka laitetaan hevoselle silloin, kun hevonen on ilman valvontaa loimi päällään.
Kuivatusloimen tarkoitus on pääasiassa suojata hevosta kylmältä ja vedolta hevosen hikoillessa ratsastuksen tai juoksutuksen jälkeen. Kuivatusloimen tarve riippuu työskentelyn intensiivisyydestä. Rauhallisen metsälenkin jälkeen hikiloimi ei ehkä ole tarpeen, mutta esteratsastustreenin tai kouluratsastuksen jälkeen se on välttämätön.
Talvella klippaamattomat hevoset hikoilevat helposti. Silloin kuivatusloimi eli hikiloimi on aina tarpeen ratsastuksen jälkeen. Voit myös käyttää loimea hevosella syksyllä ehkäistäksesi paksun talvikarvan kasvua. Kuivatusloimi toimii hyvin myös kuljetusloimena ainakin syksyllä ja keväällä. Hikiloimi pitää sairaan hevosen lämpimänä ja antaa suojaa vedolta.
Jos käytät kuivatusloimea hevosen jäähdyttelyyn, sen pitää olla hevosen päällä siihen asti, että hevonen lakkaa hikoilemasta. Hyvän hikiloimen tulisi päästää hiki loimen läpi niin, että se näkyy loimen ulkopinnalla pieninä pisaroina. Hevosen jäähdyttelyyn kuluva aika vaihtelee hevosesta riippuen. Se riippuu myös treenin rasittavuudesta ja hevosen karvan paksuudesta. Voit tarkkailla hikoilua ja hevosen lämpötilaa laittamalla kätesi hevosen loimen ja selän väliin.
Jos haluat ehkäistä paksun talvikarvan kasvua käyttämällä loimea, loimen tulisi olla hevosella yötä päivää lokakuusta lähtien, mutta ei tietenkään hevosta liikutettaessa tai treenin aikana. Loimi ehkäisee hevosen palelua, mikä hillitsee talvikarvan kasvua. Tällaisessa käytössä olevassa loimessa tulisi olla hyvän etukiinnityksen lisäksi myös ristivyöt.