Horze Guide

Valitse oikea loimi hevoselle


Kun olet juuri klipannut hevosesi, tai haluat vain antaa sille enemmän suojaa ankaraa talvisäätä vastaan, on tärkeää valita oikeanlainen loimi.

Kun olet klipannut hevosesi, sinun täytyy muistaa, että olet samalla poistanut hevosen oman suojakerroksen kylmää, tuulta ja sadetta vastaan. Hevonen tarvitsee talviturkin, tai vaihtoehtoisesti suojan säätä vastaan. Jos klippaat hevosesi, sinun täytyy olla valmistautunut siihen, että hevoselle on aina loimi saatavilla. Hyvä nyrkkisääntö on käyttää loimea 13 asteen lämpötilasta lähtien. Oli päivä tai yö, hevosen pitäisi käyttää loimea lämpötilan ollessa alle 13 astetta. Kun lämpötila laskee säännöllisesti miinuksen puolelle, olisi hyvä käyttää myös huppua tai lisäloimea. Jos sataa, klipatun hevosen tulisi olla sisällä tai katoksessa.

Loimen valitseminen on tärkeää. Valitse loimi, joka on riittävän lämmin, mukava hevoselle ja istuu hyvin. Turvallisin loimi on sellainen, jossa on jalkahihnat takana. Hihnat estävät loimea liukumasta pois, kun hevonen makaa tai piehtaroi.

Jos hevonen on ulkona koko kesän, tulisi valita loimi, joka kestää hyvin eri sääolosuhteita ja aktiviteetteja, kuten juoksemista, piehtaroimista ja muiden hevosten kanssa leikkimistä. Loimen tulee olla vedenpitävä. Älä koskaan jätä klipattua hevosta ulos ilman vedenkestävää loimea. Älä myöskään laita hevosta ulos hupun kanssa. Turvallisuussyistä hupun käyttöä suositellaan ainoastaan tallissa.

Jos hevonen seisoo tallissa, sinulla on useita vaihtoehtoja valita loimi. Sinun pitäisi valita yksi, joka pitää hevosen lämpimänä suhteessa tallin lämpötilaan. Kylmässä ilmastossa on järkevää käyttää tällaista loimea päivällä ja vaihtaa lämpimämpään loimeen illalla, tai lisätä ylimääräistä kun lämpötila laskee.

Loimi on mitoitettu lapojen edest, kylkiä pitkin hevosen takapuoleen saakka. Kaulalta loimi peittää sään. Loimi on liian suuri, jos se liukuu sään päältä kohti selkää. Se pitää myös pystyä sulkemaan kunnolla edestä.

On tärkeää, että hevonen on puhdas loimen alla. Ennen loimitusta hevonen on harjattava kunnolla ensin. Jos loimen alle jää likaa ja pölyä, se aiheuttaa epämukavuutta hevoselle. On myös tärkeää, että loimi on hyvässä kunnossa.

Koska klipatut hevoset kärsivät usein kuivasta ihosta, on tärkeää käyttää korkealaatuisia, kosteuttavia hoitotuotteita. Älä käytä tuotteita, jotka vähentävät ihon luonnollisia öljyjä. COWBOY MAGIC ® ROSEWATER SHAMPOO sisältää hoitoaineita ja pantenolia joka ravitsee ja kosteuttaa sekä ihoa ja karvoja. COWBOY MAGIC ® DEMINERALIZER ™ CONDITIONER on hoitoaine, jota voidaan käyttää suoraan pullosta tai laimennettuna 20 osaa vettä ja yksi osa hoitoainetta. Kun sitä hierotaan karvaan (jopa klipattuun, lyhyeen turkkiin) se poistaa irtokarvat, sekä mineraalien ja kemiallisten aineiden kertymät. Sisältää myös proteiineja ja pantenolia, jotka tunkeutuvat ihoon ja hiuksiin. Hevosen ihon ja turkin kosteuttaminen vähentää myös staattista sähköä talvella.

Yksi etu hevosten kokoklippauksessa on se, että ne kuivuvat nopeammin pesun jälkeen. Käytä lämmintä vettä, jos mahdollista, äläkä koskaan käytä jääkylmää vettä. Pesun jälkeen poista ylimääräinen vesi ja sitten kuivaa hevonen. Kuivaamisen jälkeen voit antaa hevosen kuivua auringossa, jos on tarpeeksi lämmintä. Muuten voit laittaa fleeceloimen, joka imee kosteutta ja pitää hevosen lämpimänä sen kuivuessa.

Pue ja riisu loimi turvallisesti.

Loimen voi pukea ja riisua väärin tai oikein. Kaikki, jotka ovat kokeneet seuraukset tehtyään sen väärin, ovat hyvin tietoisia tästä.

Hevosen loimittaminen on aina aloitettava edestä.

Varmista, että loimi on oikein päin ja kiinnitysvyöt on taitettu päälle.

Laita loimi kevyesti hevosen selkään. Kun loimi on paikoillaan, laita ensin soljet kiinni edestä.

Sen jälkeen sulje ristivyöt mahan alta. Kätesi pitäisi mahtua hevosen vatsan ja ristivöiden väliin.

Ristivyöt eivät saa olla liian löysät, sillä muuten loimi liukuu sivulle ja hevonen voi astua sen päälle.

Voidaan käyttää myös loimivyötä, jonka tulisi olla joustava ja kuitenkin niin tiukka, ettei se liu'u nivusiin.

Viimeiseksi kiinnitä takana olevat hihnat.

Älä unohda kiinnittää hihnaa hännän alla.

Kun riisut loimen, aloita aina takaa. Avaa ensin jalkalenkit ja hihna hännän alta.

Sitten avaa ristivyöt mahan alla, sekä mahdollinen loimivyö.

Sen jälkeen nosta jalkalenkit ylös hevosen selän päälle ja avaa etukiinnitykset.

Ota kiinni loimen takaosasta ja taita se kohti hevosen etuosaa.

Lopuksi riisu loimi huolellisesti. On erityisen tärkeää tarkistaa, että kaikki hihnat avataan ennen kuin otat loimen pois.

Hevonen voi pelästyä, jos loimi esimerkiksi jää roikkumaan jalkoihin.

Osta nyt