Kuolaimet

Kuolaimet

Hevosten kuolaimia on saatavilla eri tyylisiä ja eri mallisia, joista löytyy sopiva jokaiselle ratsulle ja jokaiseen lajiin. Valitse klassinen nivelkuolain tai tarvittaessa jokin teknisempi ja enemmän kontrollia tarjoava malli.

390 tuotetta

Osta Kuolaimet osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 79 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Laaja valikoima hevosten kuolaimia

Hevosten kuolaimia on saatavissa useita erilaisia malleja eri materiaaleista: titaanista, ruostumattomasta teräksestä, kuparista, kumista, Auriganista tai nahasta. Valitsetpa sitten tavallisen nivelkuolaimen, kolmipalakuolaimen, oliivikuolaimen, pelham-kuolaimen, full cheek-kuolaimen, hackamoren tai jonkin muun, kuolaimen tulee sopia yhteen hevosesi, taitotasosi ja ratsastustyylisi kanssa.

Hevosten kuolaimet ja niiden ominaisuudet

  • Loose Ring-nivelkuolain mahdollistaa juomisen kuolain suussa.
  • Oliivikuolain ehkäisee suupielien nipistelyä.
  • Full Cheek-nivelkuolaimen varret tehostavat ohjausta sivusuunnassa.
  • D-kuolaimet ovat suosittuja niiden monipuolisuuden ja tarkan kontrollin ansiosta.
  • Hackamoreja käytetään kuolaimettomissa suitsissa.
  • Pelhamit ja kankikuolaimet soveltuvat kokeneille ratsastajille, koska ne ovat vaikutukseltaan vahvoja.

Kerromme oppaassamme, mikä kuolain sopii parhaiten hevosellesi.

Kuolaimen oikea koko

Hevosen suuontelon mittaaminen on tärkeintä kuolaimen sopivuuden varmistamiseksi. Tämän voit tehdä Sprengerin kehittämällä kahden sormen testillä. Pidä etusormi ja keskisormi yhdessä ja laita ne hevosen suuhun hammasloman kohdalle. Jos ylä- ja alaleuan välinen etäisyys on pieni, ts. tunnet painetta molemmissa sormissasi, kuolaimen suositeltu paksuus on 14-16 mm. Jos ylä- ja alaleuan välinen etäisyys on isompi, et tunne painetta sormissasi, kuolaimen suositeltu paksuus on 16-18 mm. (Guide to bit selection, step 3, Herm. Sprenger GmbH Metallwaren)

Kun tiedät kuolaimen oikean koon ja kuinka teette yhteistyötä, mikään ei häiritse välistänne hyvää yhteistyötä.

Valikoimassamme on myös mm. Sprenger, Kavalkade ja Trust Equestrian kuolaimia.

Vaihtoehtoja on paljon – nivelkuolaimia on monen mallisia ja monesta eri materiaalista valmistettuja. Mikä niistä sopii parhaiten hevosellesi, riippuu hevosesi anatomiasta, temperamentista ja tavoista. Anatomisesti muotoiltu kolmipalakuolain rohkaisee yleensä hevosia imeskelemään kuolainta, joten tämä kuolain voi olla optimaalinen, jos hevosesi ei imeskele kuolainta riittävästi. Toisaalta hevonen saattaa alkaa leikkiä kuolaimella eikä ota vastaan apuja. Siinä tapauksessa tavallinen nivelkuolain saattaa olla parempi. Se ei kuitenkaan sovellu hevoselle, joka nojaa kuolaimeen.

Useimmat hevoset hyväksyvät tavallisen nivelkuolaimen ja anatomisesti muotoillun oliivikuolaimen erittäin hyvin. Se lepää miellyttävästi hevosen suussa. Tämäkään kuolain ei kuitenkaan sovellu hevosille, joilla on taipumusta painaa kädelle. Silloin kolmipalakuolain saattaa olla parempi.

Metallista valmistetuilla nivelkuolaimilla on pitkät perinteet. Nykyään nivelkuolainten valmistuksessa käytetään usein kuparia, rautaa tai ruostumatonta terästä. Kupari ja rauta reagoivat hevosen sylkeen. Se tekee kuolaimesta miellyttävän makuisen hevoselle. Puhdas kupari on kuitenkin liian pehmeää. Siksi sitä käytetään yleensä yhdessä toisten materiaalien kanssa. Lisäksi kupari auttaa kuolainta lämpenemään hevosen kehon lämpöiseksi nopeammin. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kuolaimet ovat hyvin sileitä, kestäviä ja helppoja puhdistaa.

Muovikuolaimissa on vaijeriydin, joka on päällystetty Nathe-muovilla. Tämä keinomateriaali on hyvin pehmeää. Se on erittäin miellyttävää hevoselle, mutta toisaalta se lyhentää kuolaimen käyttöikää. Tästä syystä muovikuolaimet tulee tarkastaa säännöllisesti. Jos Nathe-materiaali on purtu läpi ja vaijeriydin tulee esiin, se saattaa aiheuttaa vakavia vammoja hevosen suuhun.

Suosituimmat kategoriat