Osta 3 tuotetta tai enemmän
Apuohjat & juoksutussysteemit

Apuohjat & juoksutussysteemit

Tutustu laajaan apuohjien valikoimaamme täällä. Voit valita erilaisista materiaaleista ja malleista treenitarkoitukseesi sopivat apuohjat, jotka soveltuvat sinulle ja hevosellesi.

47 tuotetta

Osta Apuohjat & juoksutussysteemit osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 79 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Sivuohjat

Sivuohjat ovat laajasti käytetyt, klassiset apuohjat. Ne kiinnitetään satulavyön molemmille puolille ja toisesta päästä kuolainrenkaisiin. Sivuohjia käytetään tukena ratsastaessa oikean muodon löytämiseksi, ja ne ehkäisevät hevosta juoksemasta pää ja kaula ylöspäin.

On olemassa myös apuohjia, jotka kiinnitetään hevosen etujalkojen välissä olevaan renkaaseen, ja sieltä kuolainrenkaiden kautta takaisin satulavyöhön. Näitä apuohjia käytetään usein myös juoksutuksessa.

Gramaanit eli liukuohjat

Gramaanit ovat mielipiteitä jakavat apuohjat hevosurheilussa, koska ne saattavat aiheuttaa huomattavaa painetta hevosen turvalle. Gramaanit voi kiinnittää useammalla tavalla, ja ne kulkevat useiden muiden apuohjien tavoin satulavyöstä kuolainrenkaisiin. Gramaanien toinen pää on ratsastajan kädessä ja niiden avulla voi vaikuttaa voimakkaammin hevoseen. Gramaanien kanssa vakaa ja istunnasta riippumaton käsi on äärimmäisen tärkeää, koska muuten niillä voi todellakin aiheuttaa kipua hevoselle.

Sinulle ja hevosellesi sopivat apuohjat

Kun olet pohtinut huolella harjoittelutasoasi, treenityyliäsi, tavoitteitasi ja hevosesi etua, voit päättää, millaiset apuohjat haluat hankkia ja alkaa miettiä yksityiskohtia. Voit valita nahasta tai nailonista valmistetut apuohjat kumilla tai metallirenkailla löytääksesi juuri sopivat apuohjat sinulle ja hevosellesi.

Hevosurheilussa kaikkia hevoseen kiinnitettäviä ohjia, jotka eivät ole ratsastajan kädessä olevat ohjat, kutsutaan apuohjiksi, ja niitä on olemassa useita erilaisia erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Tunnetuimmat apuohjat ovat sivuohjat, jotka estävät hevosta nostamasta päätään liikaa ylöspäin. Sivuohjia käyttävät usein aloittelijat, ja niitä käytetään myös juoksutuksessa. On olemassa myös sivuohjia, jotka kiinnitetään etujalkojen välistä satulavyöhön, sieltä kuolaimiin ja satulavyön sivuille. Nämä ehkäisevät hevosta vetämästä päätään liikaa sivulle.

Lopuksi on tietenkin martingaali, joka on tunnettu, pääasiassa esteratsastuksessa käytettävä apuohja, joka estää hevosta nostamasta päätään liian ylös. Samanaikaisesti se on melko joustava, joten se ei vaikuta hevoseen muulloin kuin tarvittaessa.

Apuohjien tulee nimensä mukaisesti olla apu ratsastajalle, mutta ennen kaikkea hevoselle. Siksi on varmistuttava apuohjia käyttäessä, että ne eivät rajoita hevosen liikkeitä liikaa eivätkä pakota hevosta asentoon, joka on epämukava hevoselle. Oikein käytettynä apuohjat rajoittavat tai ehkäisevät ei-toivottuja asioita ja edistävät tavoitteita, joihin halutaan päästä ilman apuohjia.

Apuohjien oikea käyttö riippuu aina siitä, millaisia apuohjia käytetään, ja mitä niillä halutaan saavuttaa. Pohdi aina, millaista tukea apuohjat antavat, ja mikä on niiden käytön päämäärä. Tähän kannattaa pyytää apua ratsastuksen opettajalta tai kokeneelta ratsastajalta.

Apuohjat ovat hihnoja ja naruja, joita kiinnitetään tavallisiin suitsiin. Niitä käytetään parantamaan hevosen muotoa juoksutuksessa tai ratsastuksessa. Kokeneen ratsastajan ei tulisi oikeastaan tarvita näitä apuja. Niistä voi kuitenkin olla hyötyä aloittelijoille, jotka haluavat parantaa ryhtiä. Niitä voi myös käyttää apuna treenissä. Apuohjia ei pidä käyttää maastoratsastuksessa, koska niistä voi olla silloin vaaraa. Ainoa poikkeus on liukumartingaali, josta voi olla hyötyä, koska se ehkäisee hevosta nostamasta päätään liian korkealle.

Sivuohjat on suunniteltu rohkaisemaan hevosta toimimaan ohjasapujen mukaan. Niissä on kaksi pitkää hihnaa, jotka menevät satulavyön sivuilta kuolainrenkaisiin. Sivuohjien ansiosta hevosen liikkeelle on asetettu selkeät rajat. Se saa vakaan kontaktin, mutta voi myös työntää itsensä pois kuolaintuntumalta. Samanaikaisesti sen sivuttaissuuntaista liikettä on rajoitettu.

Gramaaneissa on hihna, joka kiinnitetään hevosen etujalkojen välistä satulavyöhön. Sieltä ne menevät kuolainrenkaiden läpi ja edelleen ratsastajan käteen. Gramaanit estävät hevosta nostamasta päätään liian korkealle. Chambonissa on niskakappale, josta se kiinnitetään kuolainrenkaiden kautta satulavyöhön. Chambon kohdistaa painetta niskaan ja suuhun sekä saa sen myötä hevosen laskemaan päätään.

Apuohjien vaikutus riippuu niiden tyypistä. Oikea tyyppi riippuu ongelmasta, johon apuohjien halutaan tuovan apua. Useimpien apuohjien tarkoituksena on saada hevonen kulkemaan halutussa muodossa. Oikein laitettuna apuohjien tarkoituksena on tehdä väärässä muodossa kulkemisesta mahdotonta tai ainakin hyvin epämiellyttävää hevoselle. Apuohjilla voi kuitenkin vaikuttaa vain hevosen kaulan ja pään asentoon. Valitettavasti pään oikea asento ei ratkaise kaikkea ratsastaessa. Apuohjilla ei voi korjata muita ongelmia, kuten riittämätöntä eteenpäinpyrkimystä.

Suosituimmat kategoriat