Suolakivet hevoselle

Suolakivet hevoselle

10 tuotetta
Himalajansuolakivi 3 kg
OVH -25%

Himalajansuolakivi 3 kg

5,99 €
OVH: 7,99 €
3 kg (2,00 € / kg)
(15)
Likit 250 g

Likit 250 g

4,95 €
0.25 kg (19,80 € / kg)
(4)
Likit pidike nuolukivelle

Likit pidike nuolukivelle

18,95 €
(2)
Likit Boredom Breaker lelu

Likit Boredom Breaker lelu

49,95 €
Saatavilla heti
Likit Bizzy hevosen nuolukivi

Likit Bizzy hevosen nuolukivi

12,95 €
1 kg (12,95 € / kg)
(2)
Likit Bizzy Ball

Likit Bizzy Ball

39,95 €
Saatavilla heti
Likit Boredom Buster

Likit Boredom Buster

36,95 €
(1)
Delizia Sandwich hevosen makupalat, 195 g Delizia Sandwich hevosen makupalat, 195 g

Delizia Sandwich hevosen makupalat, 195 g

6,49 €
0.195 kg (33,28 € / kg)
Saatavilla heti
Delizia MiniSalick nuolukivi, 700 g

Delizia MiniSalick nuolukivi, 700 g

9,49 €
0.7 kg (13,56 € / kg)
Saatavilla heti
Likit 650 g

Likit 650 g

6,95 €
0.65 kg (10,69 € / kg)
Saatavilla heti

Osta Suolakivet hevoselle osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 79 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Miksi hevoset tarvitsevat suolakiviä?

Kuten ihmiset, myös hevoset tarvitsevat kivennäisaineita ja muita ravintoaineita terveeseen aineenvaihduntaan. Erityisesti kuumina päivinä ja raskaan treenin jälkeen on erityisen tärkeää, että hevosen suola- ja elektrolyyttitasapaino säilyy optimaalisella tasolla. Laiduntaminen saattaa myös aiheuttaa natriumin puutetta. Suolakivi on yksinkertainen keino varmistaa, että hevonen saa tarvitsemaansa suolaa. Hevonen kykenee määrittämään itse oman suolantarpeensa. Hevonen tarvitsee suolakiveä saadakseen ravintoaineita, joita ei ole tarpeeksi kivennäisrehussa. Suolan puute ruokavaliossa voi johtaa ruoansulatus- ja terveysongelmiin. 

Mikä on paras nuolukivi hevosellesi?

Hevosten nuolukiviä on useita erilaisia. Klassisin on luultavasti suolasta puristettu, perinteinen suolakivi. Se voi olla pyöreä tai kuutiomainen, ja siinä on reikä keskellä. Se sopii hyvin karsinaan ja kaikkiin suolakiven pidikkeisiin. Koska suolakivi on melko hauras, jotkut hevoset näykkivät sitä ja saavat siten suuremman määrän suolaa. Tästä syystä jotkut hevosenomistajat suosivat kovempaa versiota: luonnollista Himalajan suolakiveä. Kuten nimikin kertoo, suolakivi on valmistettu Himalajan vuorisuolasta ja sen sisältämä suola on hiukan kovempaa, joten hevonen voi nuolla sitä huoletta. Epäsymmetriset suolakimpaleet voi ripustaa roikkumaan narun avulla, jos ne eivät sovi suolakiven pidikkeeseen. Tällä tavalla hevonen saa myös tekemistä

Tekemisestä puheen ollen: Likit nuolukivet ja niihin liittyvät tarvikkeet, kuten Bizzy Ball- ja Boredom Breaker-lelut yhdistävät suolakiven ja hauskanpidon. Näiden avulla voi tarjota hevoselle tekemistä karsinaan. Palkkioksi tai avuksi epätavalliseen tai epämukavaan tilanteeseen (esim. kengittäjän tai eläinlääkärin käynti) sopivat myös nuolukivet, kuten esim. Horslyx-nuolukivet. Nämä nuolukivet ovat yleensä vedenkestäviä, joten niitä voi käyttää myös ulkona. Joissain nuolukivissä on myös kivennäisaineita tai yrttejä, joilla on myönteinen vaikutus nelijalkaisen ystäväsi aineenvaihduntaan tai hengitysteihin. Luonnolliset maut auttavat hevosta hyväksymään nuolukivet, joten jopa nirsot hevoset saavat riittävästi tarvitsemiaan ravintoaineita. Löydät taatusti hevosellesi juuri oikean nuolukiven suuresta valikoimastamme!