Osta 3 tuotetta tai enemmän
Western huovat ja padit

Western huovat ja padit

Western huovat ja padit vastaavat tavallista satulahuopaa lännenratsastuksessa. Lännenratsastuksessa käytettävät satulahuovat ovat nelikulmaisia, suhteellisen paksuja, ja niiden sisäpuoli on usein vuorattu lampaankarvalla.

10 tuotetta

Osta Western huovat ja padit osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 79 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Western huovat ja padit lampaankarvalla tai ilman

Western huovissa ja padeissa on hyvin yleisesti lampaankarvavuoraus. Lampaankarva kompensoi satulan pieniä epätasaisuuksia, imee hikeä ja kosteutta hevosen selästä sekä tekee ratsastuksesta miellyttävämpää hevoselle.

Lännenratsastuksessa käytettävät satulahuovat ovat paksumpia kuin tavallisesti ratsastuksessa käytettävät satulahuovat. Western huovan villan paksuus voi olla 20-30 mm. Saatavissa on tietenkin myös huopia ilman lampaankarvaa tai ohuemmalla karvalla. Samoihin aikoihin western huopien kanssa markkinoille on tullut myös täytepalaromaaneja, joiden täytepalojen avulla voi korjata pieniä ongelmia satulan istuvuudessa.

Paikoissa, joissa lännensatula lepää suoraan western huovan päällä, on usein kiinniommeltuja nahkapaikkoja, jotka ehkäisevät pintamateriaalin hankautumista ja repeämistä.

Western huovat ja padit eli lännenratsastuksessa käytettävät satulahuovat ovat lännenratsastajille kuin kouluhuopa kouluratsastajalle. Johtuen siitä, että lännensatula on muodoltaan erilainen ja ennen kaikkea painavampi, western huovat ovat yleensä nelikulmaisia muodoltaan. Tavalliseen satulahuopaan verrattuna niissä on paksu toppaus, joka jakaa satulan ja ratsastajan painon tasaisesti hevosen selkään. Ne vaimentavat myös iskuja.

Western huovissa on usein värikkäitä, amerikkalaiselta alkuperäisväestöltä inspiraationsa saaneita kuvioita sekä paksu lampaankarvavuoraus, joka suojaa hevosen selkää. Kiinniommellut nahkapaikat ehkäisevät pintamateriaalin kulumista. Lännenratsastuksen satulahuopia kehitellään edelleen, joten erilaisten materiaalien lisäksi saatavissa on nyt myös ilmankiertoa parantavia ja muilla ominaisuuksilla varustettuja huopia erilaisiin treenitarkoituksiin.

Suosituimmat kategoriat