Osta 3 tuotetta tai enemmän
Raipat & kannukset

Raipat & kannukset

Raipat toimivat käytännöllisinä apuvälineinä hevosia treenatessa. Raippavalikoimasta löytyy useita erilaisia pituuksia, malleja ja värejä.

131 tuotetta

Osta Raipat & kannukset osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 79 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Hevosen raippojen ja piiskojen käyttäminen

Raippaa käytetään hevosen huomion saamiseksi. Raipan käytön onnistumisessa avainasemassa on hellävaraisuus; raipan harkittu käyttö on suositeltavaa, mutta raipan käyttäminen liian usein voi saada hevosen olemaan välittämättä raipasta.

Ratsastusraippa on yleensä ohut ja taipuisa piiska, jolla annetaan apuja ratsastaessa. Raippaa käytetään usein hevosilla, jotka eivät ole erityisen hyvin koulutettuja, vahvistamaan pohjeapujen vaikutusta. Raipan käyttö voi olla perusteltua myös kokeneille ja koulutetuille hevosille, jos hevonen ei reagoi pohjeapuihin.

Eri ratsastuslajien raipat

Löydät Horzen valikoimasta oikean raipan ratsastuslajisi mukaan. Esteratsastuksessa käytetään lyhyempiä raippoja. Kouluratsastukseen suositellaan pidempiä, noin 120 cm pitkiä raippoja. Tavallisia ratsastusraippoja voi käyttää niin vapaa-ajanratsastuksessa kuin yleisraippana muissakin ratsastuslajeissa. Juoksutusraippoja eli juoksutuspiiskoja käytetään juoksutuksessa, ja ajopiiska on hyvä apu ohjasajossa ja raviurheilussa.

Ajopiiskat ja juoksutusraipat

Juoksutuksessa käytetään erityisiä juoksutuspiiskoja, jotka yltävät noin 4-5 metrin päähän ts. niin, että yllät aina turvallisesti hevoseesi.

Raviurheilussa ja ohjasasjossa ajopiiska on korvaamaton. Ajopiiska saattaa antaa juuri ratkaisevan edun kilpailussa. Sen avulla askellajin tai nopeuden muuttaminen on helpompaa.

Erilaisia ratsastusraippoja ja piiskoja

Horzella on laaja valikoima erilaisia niin lyhyitä kuin pitkiä raippoja, kuten kouluraippoja, esteraippoja ja juoksutusraippoja. Saatavissa on myös erityisiä teleskooppiraippoja, jotka voi helposti työntää sisäkkäin kuljetuksen helpottamiseksi. Kädensijoja on myös paljon erilaisia, esim. geelikädensija, joka ehkäisee hankausta housuja vasten. Voit valita kevyemmän hiilikuituisen raipan tai tasapainotetun raipan aina tarpeidesi mukaan.

Horzelta löydät ratsastusraipat ja piiskat kaikkiin lajeihin. Valitse itsellesi sopiva koko ja ratsastusasuusi sointuva väri.

Ratsastusraipan pituus riippuu ratsastuslajista. Esteratsastuksessa käytetään yleensä lyhyempiä raippoja leveällä nahkalätkällä. Esteraippojen pituudet alkavat 50 cm:stä. Kouluratsastukseen suositellaan pidempiä, 110-130 cm pitkiä raippoja.

Suosituimmat kategoriat