Satulavyöt

Satulavyöt

Tutustu laajaan satulavyövalikoimaamme ja löydä hevosellesi ja sinulle täydellinen satulavyö. Kouluvyöt, yleis- ja estesatulavyöt, juoksutusvyöt sekä anatomisesti muotoillut satulavyöt - varastostamme löytyy vaihtoehtoja kaikkiin tarpeisiin.

160 tuotetta

Osta Satulavyöt osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 79 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Horzen satulavyöt ovat vahvoja ja luotettavia

Oikea satulavyö riippuu satulastasi ja ratsastustyylistä, koska erilaisiin tarpeisiin on olemassa erilaisia satulavöitä.

Erilaiset satulavyöt

  • Lyhyitä satulavöitä käytetään kouluratsastuksessa, ja niitä kutsutaan usein koulusatulavöiksi.
  • Pitkiä satulavöitä käytetään este- ja kenttäratsastuksessa, koska estesatuloiden siivet ovat lyhyemmät. Näitä vöitä kutsutaan yleis- & estesatulavöiksi.
  • Juoksutukseen ja maastatyöskentelyyn soveltuu parhaiten juoksutusvyö. Siinä on kiinnitysrenkaita, jotka lisäävät käyttömahdollisuuksia.
  • Esteratsastuksessa käytetään myös vatsapanssareita tai panssarivöitä, jotka suojaavat hevosen mahaa etujalkojen aiheuttamilta vammoilta hypätessä.

Löydät meiltä lampaankarvalla vuoratut satulavyöt, koulusatulavyöt, estesatulavyöt sekä juoksutusvyöt myös muilta tunnetuilta merkeiltä, kuten Christ, Kentucky ja Kavalkade. Etsitpä sitten nahkaista tai kanvaksesta valmistettua satulavyötä, suoraa tai anatomisesti muotoiltua, joustoilla tai ilman joustoja - Horzelta löydät etsimäsi.

Kokemus osoittaa, että tammojen mahan alue on herkempi kuin ruunien tai orien, joten voit tehdä tammasi olon miellyttäväksi käyttämällä pehmustettua satulavyötä. Voit myös käyttää leveämpää satulavyötä, joka tasaa painetta paremmin. Joustavasta ja pehmeästä neopreenista valmistettu satulavyö on myös hyvä vaihtoehto herkille hevosille. Näiden satulavöiden etuna on lisäksi se, että ne on helppo puhdistaa. Useimmat hevoset sietävät hyvin nahkavöitä. Niiden hoito vie kuitenkin melko paljon aikaa.

Vähemmän herkille hevosille voi käyttää halvempia ja helpommin hoidettavia, nailonista valmistettuja satulavöitä. Jos ratsastuslajisi on este- tai kenttäratsastus, panssarivyö tai vatsapanssari voi olla tarpeellinen. Se suojaa hevosen mahan aluetta kenkien ja hokkien aiheuttamilta vammoilta hypätessä, kun hevonen vetää etujalkansa vartaloa vasten estettä ylittäessään.

Jos hevosella ilmenee ongelmia satulavyön kanssa, ainoa apu on kärsivällisyys. On parempi ehkäistä satulavyöhön liittyviä ongelmia ennen niiden kehittymistä kuin yrittää päästä niistä eroon jälkikäteen. Ongelmat alkavat yleensä kehittyä, kun hevonen kokee satulavyön kiristämisen epämiellyttäväksi. Se johtuu usein siitä, että satulavyö kiristetään liian nopeasti ja liian tiukalle. Ensimmäinen toimenpide on siis satulavyön kiristäminen hitaasti ja vähän kerrallaan.

Nykyään ei tarvitse enää tyytyä lampaankarvalla pehmustettuun nyöriin. Tänä päivänä on saatavissa useita erilaisia vaihtoehtoja, jotka on suunniteltu hevoselle miellyttäviksi erilaisten toppausten avulla. Näitä ovat esimerkiksi nahkaiset satulavyöt 10 mm:n paksuisella vaahtopehmusteella tai täysin joustavat, useista kuminauhakerroksista valmistetut satulavyöt. Leveämmät satulavyöt jakavat paineen isommalle alueelle. Lisäksi niissä on usein pehmusteena vaahtomateriaalia tai lampaankarvaa.

Suosituimmat kategoriat