Takasuojat

Takasuojat

Takajalan hivutussuojat laitetaan hevosen takajalkoihin suojaamaan jalkoja hivuttamisesta aiheutuvilta vammoilta. Hivuttaessaan hevosen takajalat osuvat toisiinsa. Löydät meiltä laajan valikoiman takajalkojen hivutussuojia.

114 tuotetta

Osta Takasuojat osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 79 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Hivutussuojat takajalkoihin

Hivutussuojat kiinnitetään hevosen takajalkoihin vuohisten kohdalle. Ne suojaavat hevosen jalkoja hivuttamiselta eli jalkojen kolhimiselta toisiaan vasten, mikä saattaa aiheuttaa vammoja. Hivutussuojia käytetään erityisesti nuorilla hevosilla, jotka ovat vielä hiukan kömpelöitä, sekä hevosilla, joilla on ahtaat askeleet. Kengitetyillä hevosilla suojien käyttäminen on erittäin järkevää.

Hivutussuojien erilaiset ominaisuudet

Takajalkojen hivutussuojia on saatavissa monia erilaisia malleja erilaisilla ominaisuuksilla. Esimerkiksi Veredus, Eskadron ja Zandona tarjoavat suojia, jotka ovat erittäin hyvin hengittäviä ja suojaavia. Valikoimassamme on myös Back on Track terapeuttisia hivutussuojia. Suojissa käytetään erilaisia materiaaleja, kuten neopreenia, TPU-nahkaa tai hiilikuitua, jotka suojaavat hyvin. Topatut suojat vaimentavat myös iskuja ja pehmentävät tärähdyksiä.

Suojien ulkonäkö on myös kehittynyt. Horzen valikoimasta löydät erilaisia värejä ja malleja, niin lampaankarvavuorauksella, kiiltävillä yksityiskohdilla kuin aidosta nahasta valmistettujakin. Jokaiseen makuun ja eri tarpeisiin löytyy sopivat suojat.

Hivutussuojat on suunniteltu suojaamaan hevosen jalkoja vammoilta, jotka johtuvat hivuttamisesta eli siitä, että hevonen kolhii jalkojaan toisiinsa. Jos hevosella on taipumusta hivuttaa, hivutussuojat ovat hyvä ratkaisu ongelmaan.

Hivutussuojien sisäpuoli on vahvistettu niin, että se suojaa vuohista, ja suojat ovat joustavampia kuin tavalliset suojat. Koska suojat eivät ole alttiina erityisen kovalle kulutukselle, saatavissa on myös synteettisistä materiaaleista valmistettuja suojia, jotka ovat erityisten sekoitemateriaalien ansiosta kuitenkin joustavampia kuin tavalliset, kovakuoriset suojat.

Kuten muitakin suojia laittaessa, varmista, että hivutussuojien sivukiinnitykset tulevat aina jalan ulkosivulle. Tämä ehkäisee sitä, että suoja aukeaa vahingossa hevosen liikkuessa ja häviää. Jos kiinnitykset ovat jalan sisäsivulla, kiinnitykset voivat myös tarrautua toisiinsa ja aiheuttaa hevosen kompastumisen.

Suojan on mukauduttava tiiviisti vuohisnivelen kohdalle, jotta se suojaa kunnolla, mutta kintereen pitää aina jäädä vapaaksi. Kiinnityssolkia tai -tarroja ei saa kiristää liian tiukalle niin, että se aiheuttaa kitkaa tai kipua, mutta ei liian löysällekään niin, että suojat luisuvat.

Suosituimmat kategoriat