Satulat

Satulat

Sopiva satula on hyvän ratsastuksen perusta. Ratsastussatuloita on saatavissa paljon erilaisia eri ratsastuslajeihin, klassisesta yleissatulasta koulu- ja estesatuloihin sekä lännensatuloihin.

70 tuotetta

Osta Satulat osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 79 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Satula - ratsastuksen perusvaruste

Sopivan satulan löytäminen on tärkeää hyvän vakauden saavuttamiseksi hevosen selässä. Satula on myös yhteydenpitoväline hevosen ja ratsastajan välillä. Parhaan suorituskyvyn voi saavuttaa vain silloin, kun satula sopii täydellisesti sekä hevoselle että ratsastajalle. Sopivan satulan muoto ja malli riippuvat ratsastuslajista.

Erilaiset satulatyypit

Valitse erityisesti omaan ratsastuslajiisi sopiva satula.

Koulusatulat

Koulusatulan istuin on syvempi ja satulan etukaari sekä siivet ovat myös pidemmät. Koulusatula antaa hyvän tasapainon istunnassa ja mahdollistaa paremman kontaktin hevoseen.

Estesatulat

Estesatulan istuin on tasaisempi ja satulan siivet kaartuvat enemmän eteenpäin, satulan etukaari on myös voimakkaampi. Estesatulan tarkoitus on antaa vakautta ja tukea satulassa estehypyn aikana rajoittamatta liikkumisvapautta.

Yleissatulat

Yleissatulat soveltuvat eri ratsastuksen lajeihin ja ratsastustyyleihin. Yleissatulaa voi käyttää sekä kouluratsastukseen että maastoratsastukseen.

Rungottomat satulat & Bareback-huovat

Lampaankarvasatuloissa eli ratsastushuovissa ei ole kiinteää runkoa, ja siksi niiden avulla saa suoran kontaktin hevoseen. On olemassa myös kokonaan rungottomia satuloita.

Maastosatulat

Maastosatulat on suunniteltu erityisesti pidemmän matkan ratsastukseen. Ne jakavat paineen tasaisesti, ja niissä on laaja kontaktipinta. Maastosatuloissa on yleensä myös kiinnitysmahdollisuuksia matkatavaroille – se tulee tarpeeseen useita päiviä kestävillä ratsastusretkillä.

Montésatulat

Montésatuloita ja laukkasatuloita käytetään useimmiten raviratsastuksessa ja ohjasajossa, ja niille on tunnusomaista keveys ja pieni koko. Raviratsastuksessa ne voivat antaa ratsastajalle ratkaisevan edun.

Islanninsatulat

Islanninsatulat on suunniteltu erityisesti islanninhevosille. Ne ovat kooltaan ja muodoltaan täydellisen sopivia islanninhevosille.

Oikean satulan valitseminen

Satulan ulkonäkö on tietenkin ensimmäinen asia, josta sinun tulee pitää. On kuitenkin paljon muitakin asioita, jotka sinun on otettava huomioon miettiessäsi satulan kriteerejä, koska satulan tulee sopia myös hevosellesi.

Tärkeitä kriteerejä satulan valinnassa ovat:

  • Satulan rungon ja kaaren muoto sekä koko.
  • Satulan paneelien koko, sijainti ja tietenkin toppaus.
  • Istuimen koko ja muoto.
  • Mahdollisten satulatarvikkeiden saatavuus.

Satulatarvikkeet

Horzella on laaja valikoima satulatarvikkeita, kuten satulan suojuksia, istuimen lämmittimiä ja istuinpehmusteita erilaisista materiaaleista, esim. lampaankarvasta. Satulan säilytykseen tarjoamme satulatelineitä, jotka voi kiinnittää esim. seinälle tallissa. Löydät nämä ja paljon muuta verkkokaupastamme.

Horzella on laaja valikoima ratsastussatuloita

Valikoimassamme on laadukkaita Horze-satuloita, mutta myös muiden huippuvalmistajien satuloita,. Meiltä löydät myös Christ lampaankarvasatulat. Jos ratsastat islanninhevosella, Karlslundin islanninsatulat ovat erinomainen valinta, koska nämä satulat on suunniteltu erityisesti islanninhevosille.  

Hevosen satuloita on paljon erilaisia malleja, värejä ja tyylejä eri ominaisuuksilla. Suosituimpia ovat yleissatulat, koulusatulat ja estesatulat sekä maastosatulat. Sinun tulee valita omaan ratsastuslajiisi sopiva satula.

Satulan tulee sopia hyvin sekä hevoselle että ratsastajalle. Jos satula aiheuttaa liikaa painetta hevosesi selkään, siitä seuraa lihasjännitystä, mikä ajan mittaan voi johtaa hevosen selkävaivoihin. Jos satula ei sovi ratsastajalle, et pysty antamaan hevoselle oikeita signaaleja, koska satula haittaa hevosen liikkeitä.

Suosituimmat kategoriat