Naruriimut

Naruriimut

5 tuotetta
F.R.A. Babia Nylon naruriimu

F.R.A. Babia Nylon naruriimu

11,50 €
Saatavilla heti
Waldhausen naruriimu

Waldhausen naruriimu

6,95 €
(5)
Eskadron Classic Urheiluköysi Duralastic Swivel Hook SS24

Eskadron Classic Urheiluköysi Duralastic Swivel Hook SS24

14,99 €
Saatavilla heti
Eskadron Classic Urheiluköysi Duralastic Paniikkikoukku SS24

Eskadron Classic Urheiluköysi Duralastic Paniikkikoukku SS24

14,99 €
Saatavilla heti
Kieffer Enya naruriimu Kieffer Enya naruriimu

Kieffer Enya naruriimu

44,00 €

Osta Naruriimut osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 99 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Naruriimun rakenne ja käyttötarkoitus

Naruriimu eli köysiriimu on valmistettu melko ohuesta narusta, joka solmitaan riimuksi. Sitä voi säätää hyvin helposti solmujen avulla. Tavallisesti naruriimu valmistetaan nailonista tai polypropeenista, koska nämä ovat hyvin vahvoja materiaaleja. Joskus turpahihnaan kiedotaan jotain pehmustamaan tai leventämään turpahihnaa. Riimunnaru tai juoksutusliina kiinnitetään leuan alla olevaan lenkkiin.

Jotkut naruriimut soveltuvat ratsastukseen. Niissä on renkaat, joihin voi kiinnittää ohjat (useimmiten kangasohjat). Varoitus: Naruriimu saattaa olla vaikutukseltaan hyvin voimakas nenäpiin päällä, ja solmut ovat yleisesti hevosen pään herkissä kohdissa, joten vuorovaikutuksessa riittävät hyvin hellävaraiset avut.

Maastakäsittely ja juoksutus naruriimun avulla

Naruriimua voi käyttää treeniriimuna juoksutuksessa ja maastakäsittelyssä. On tärkeää, että riimu istuu hyvin hevosen päähän. Ennen naruriimun ostamista on päätettävä naruriimun käyttötarkoitus, jolloin voi valita siihen tarkoitukseen oikeantyyppisen naruriimun. Narujen ja solmujen yhdistelmällä on paljon täsmällisempi vaikutus hevoseen kuin tavallisella riimulla. Siksi on erityisen tärkeää, että naruriimu on laitettu oikein ja sen kanssa käytetään hellävaraisia apuja. 

Naruriimun tarkoituksena on tavallista riimua voimakkaampi vaikutus hevoseen. Tämä saavutetaan solmujen tietyllä sijainnilla hevosen päätä vasten. Solmuilla on kevyt vaikutus herkkiin alueisiin, joten voit vaikuttaa hyvin hellävaraisesti hevoseesi.

Perinteisestä hevostaidosta peräisin olevaa naruriimua käytetään pääasiassa maastakäsittelyssä. Toisaalta sitä voi käyttää milloin vain, kun haluaa hellävaraisen, mutta selkeän vaikutuksen hevoseen.

Tärkein asia naruriimun suhteen on solmujen oikea sijainti. Naruriimun mahdollistaman tarkan vuorovaikutuksen saavuttamiseksi on osattava antaa hevoselle oikeat ja täsmälliset avut.

Naruriimun solmujen ja narujen on tarkoitus vaikuttaa tietyihin pisteisiin. Naruriimun turpahihnan tulee olla yhden-kahden sormenleveyden verran poskiluun alapuolella, jolloin solmut ovat herkän poskiluun alapuolella.

Poskihihnan tulisi aina kulkea poskiluun taakse. Yleinen virhe on laittaa se kulkemaan poskiluun päältä. Viimeisenä, muttei vähäisempänä tärkeää on, että riimua solmiessa narun pää osoittaa hevosen silmästä poispäin loukkaantumisen välttämiseksi. Pienellä harjoittelulla riimun solmiminen oikein alkaa sujua nopeammin ja treeni voi alkaa.