Romaanit

Romaanit

Romaanit on suunniteltu erityisiin tarkoituksiin tavallisista satulahuovista poiketen. Ne voivat lisätä iskunvaimennusta, kompensoida satulan huonoa istuvuutta, kohottaa satulaa tai parantaa pitoa tilanteissa, joissa satulalla on taipumusta luisua.

107 tuotetta

Osta Romaanit osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 79 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Romaaneja eri materiaaleista

Romaaneja käytetään sekä hevosille että poneille iskunvaimentimena satulan alla. Romaanit voivat myös mm. korjata satulan istuvuutta ja ehkäistä satulan luisumista. Eniten käytettyjä romaaneja ovat todennäköisesti lampaankarvaromaanit. Ne vaimentavat iskuja ja suojaavat ratsun selkää.

Geeliromaanit kompensoivat satulan epävakautta ja parantavat hiukan huonosti istuvan satulan istuvuutta hevoselle miellyttävämmäksi. Tällaista tilannetta voi korjata esim. satulan takaosaa kohottavalla romaanilla. Hevosen selän lihaksiston epäsymmetrisyyttä voi korjata myös romaanin täytepalojen avulla. Joissain romaaneissa on muistivaahto- eli memory foam-täyte, joka muotoutuu hevosen selän muotoihin ja vaimentaa iskuja.

Neopreenista valmistetut tai kumipinnoitetut, luistamattomat romaanit pitävät satulan paikallaan. Tätä saatetaan tarvita matalasäkäisillä hevosilla.

Yleisesti ottaen romaaneille on yhteistä se, että niiden tehtävä on jakaa satulan paine tasaisesti koko hevosen selän alueelle, mikä lievittää hevoseen kohdistuvaa painetta. Varastossamme on johtavien brändien, kuten Acavallo, LeMieux ja Christ romaaneja.

Romaani laitetaan hevosen selän ja satulan väliin. Romaani on suunniteltu suojaamaan hevosen selkää jakamalla satulasta ja ratsastajasta aiheutuva paine tasaisesti hevosen selkään. Romaani voi olla valmistettu villamateriaalista, lampaankarvasta, geelistä tai vaahtomateriaalista. Satulan ja hevosen selän välissä ei kuitenkaan pitäisi olla liikaa materiaalia, jotta satulan istuvuus ei kärsi. Lännenratsastajat käyttävät usein paksusta villasta valmistettuja romaaneja, jotka ovat hyvin isoja ja sopivat siksi hyvin yhteen lännensatuloiden kanssa.

Yleisesti ottaen romaanin tulisi ulottua isolle alueelle hevosen selkää, jolloin se voi jakaa paineen mahdollisimman laajalle alueelle. Materiaalin tulee olla ohutta, mutta iskuja vaimentavaa. Lisäksi sen on oltava riittävän pehmeää niin, että se mukautuu tiiviisti hevosen selkään.

Romaaneja on saatavissa paljon erilaisia. Ne voivat olla lampaankarvaisia, niissä voi olla geelitäyte, vaihdettavia täytepaloja tai ilmatäyte. Lisäksi ne voivat olla edestä tai takaa kohottavia.

Kaikki romaanien ominaisuudet tähtäävät korjaamaan hiukan huonosti istuvan satulan istuvuutta ja vähentämään hevosen selkään kohdistuvaa painetta jakamalla sen miellyttävästi koko selän alueelle.

Romaanin avulla voit säätää satulaa paremmin istuvaksi esim. hevosen kasvuvaiheessa tai tauon jälkeisen työskentelyn alkaessa.

Romaaneja on paljon erilaisia. Valitse omia tarpeitasi vastaava romaani. Jos esimerkiksi haluat romaanin lisäävän iskunvaimennusta tai jakavan satulasta ja ratsastajasta aiheutuvan paineen paremmin hevosen selkään, geeliromaanit ovat erinomaisia. Näiden romaanien geelitäyte jakautuu satulan alle ja korjaa pieniä ongelmia satulan istuvuudessa.

Lampaankarva on erinomaisen hengittävää, koska luonnollinen materiaali imee kosteuden hyvin ja takaa hyvän ilmankierron. Samanaikaisesti lampaankarvaromaani vaimentaa iskuja tehokkaasti.

Voit valita myös kohottavan romaanin. Näissä romaaneissa on edessä tai takana kevyesti satulaa kohottavaa täytettä, joka pitää satulan paremmin oikeassa linjassa. Romaania hankkiessa on ensin mietittävä, mihin tarkoitukseen romaania tarvitaan, ja sen jälkeen valittava siihen tarkoitukseen sopiva romaani.

Suosituimmat kategoriat