Turvaliivit ja paukkuliivit

Turvaliivit ja paukkuliivit

16 tuotetta
Komperdell Ballistic FlexFit Regular selkäpanssari Komperdell Ballistic FlexFit Regular selkäpanssari

Komperdell Ballistic FlexFit Regular selkäpanssari

229,95 €
(2)
Zandona Soft Vest Pro x7 (168-177 cm) turvaliivi selkäpanssarilla Zandona Soft Vest Pro x7 (168-177 cm) turvaliivi selkäpanssarilla

Zandona Soft Vest Pro x7 (168-177 cm) turvaliivi selkäpanssarilla

179,90 €
Zandona Soft Vest Pro x6 (158-167 cm) turvaliivi selkäpanssarilla Zandona Soft Vest Pro x6 (158-167 cm) turvaliivi selkäpanssarilla

Zandona Soft Vest Pro x6 (158-167 cm) turvaliivi selkäpanssarilla

179,90 €
Saatavilla heti
Covalliero ProtectoFlex 315 Light turvaliivi Covalliero ProtectoFlex 315 Light turvaliivi

Covalliero ProtectoFlex 315 Light turvaliivi

124,00 €
(1)
Kavalkade Sir Lancelot turvaliivi

Kavalkade Sir Lancelot turvaliivi

145,90 €
Zandona Competition Vest x6 (158-167 cm) turvaliivi selkäpanssarilla Zandona Competition Vest x6 (158-167 cm) turvaliivi selkäpanssarilla

Zandona Competition Vest x6 (158-167 cm) turvaliivi selkäpanssarilla

179,90 €
Zandona Soft Vest Pro x8 (178-187 cm) selkäpanssari

Zandona Soft Vest Pro x8 (178-187 cm) selkäpanssari

179,90 €
ELT P19 Body Protector ELT P19 Body Protector

ELT P19 Body Protector

149,95 €
Finntack Pro turvaliivi

Finntack Pro turvaliivi

249,00 €
(8)
Harry's Horse Back Protector Harry's Horse Back Protector

Harry's Horse Back Protector

79,95 €
Komperdell turvaliivi etuvetoketjulla, vartalonmyötäinen mal

Komperdell turvaliivi etuvetoketjulla, vartalonmyötäinen mal

289,95 €
(2)
Zandona Competition Vest x8 (178-187 cm) turvaliivi selkäpanssarilla Zandona Competition Vest x8 (178-187 cm) turvaliivi selkäpanssarilla

Zandona Competition Vest x8 (178-187 cm) turvaliivi selkäpanssarilla

179,90 €
Zandona Competition Vest x7 (168-177 cm) turvaliivi selkäpanssarilla Zandona Competition Vest x7 (168-177 cm) turvaliivi selkäpanssarilla

Zandona Competition Vest x7 (168-177 cm) turvaliivi selkäpanssarilla

179,90 €
Komperdell Frontzipp Regular Fit -turvaliivi

Komperdell Frontzipp Regular Fit -turvaliivi

289,95 €
(2)
Helite Airnest Turvaliivi, musta L & XL

Helite Airnest Turvaliivi, musta L & XL

539,00 €
Saatavilla heti
USG Eco-Flexi turvaliivi, aikuisten

USG Eco-Flexi turvaliivi, aikuisten

147,90 €
Saatavilla heti

Osta Turvaliivit ja paukkuliivit osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 79 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Turvaliivit ratsastukseen

Monille turvaliivi on jo osa perusvarustusta ratsastaessa. Turvaliivi on korvaamaton erityisesti kenttäratsastuksessa, mutta se lisää turvallisuutta myös esteratsastusharjoituksissa, maastoratsastuksessa ja nuorten hevosten kouluttamisessa. Putoamiset ovat osa hevosurheilun arkea kokemuksesta riippumatta, mutta käyttämällä ratsastuskypärää ja turvaliiviä tai selkäsuojaa voit parantaa turvallisuuttasi.

Turvaliivi vai selkäsuoja?

Molemmat turvavarusteet on valmistettu synteettisestä vaahtomateriaalista, ja ne muistuttavat paljon toisiaan. Selkäsuoja suojaa ratsastajan herkkää selkärankaa, kun taas turvaliivi suojaa myös rinnan aluetta. Tietyllä tavalla turvaliivi rajoittaa liikkumisvapautta hiukan enemmän kuin selkäsuoja. Sekä turvaliivien että selkäsuojien antaman suojan taso on jaettu turvallisuusstandardien mukaisiin tasoihin. Mitä paksumpi materiaali, sitä parempi suoja. Paksu toppaus saattaa kuitenkin tuntua joidenkin mielestä liian rajoittavalta. Koska takaosan pituutta ei voi säätää, sinun on varmistettava, että turvaliivi on oikean kokoinen eikä rajoita liikkumisvapautta ratsastaessa. Tämä tarkoittaa, että turvaliivi ei saisi yltää satulaan asti takana.

Turvaliivejä on mm. palaturvaliivejä ja onnettomuustilanteessa ilmalla täyttyviä paukkuliivejä. Turvaliivien mukavuuden takaamiseksi monissa malleissa on käytetty hengittäviä ja vettähylkiviä materiaaleja. Niissä on myös erilaisia säätömahdollisuuksia, joten voit säätää turvaliivin vartalosi mukaan täydellisen istuvaksi. Verkkokaupastamme löydät monia erilaisia innovatiivisia ja kevyitä sekä laadukkaita turvaliivejä, jotka eivät ole vain erinomaisen turvallisia, vaan ne erottuvat myös käytännöllisyydellään ja tyylikkyydellään.

Omien merkkiemme lisäksi meillä on myös mm. Komperdell, Helite ja Zandona turvaliivejä.

Turvaliivin tulee istua täydellisesti. Liian iso turvaliivi ei täytä tehtäväänsä, ja liian tiukka turvaliivi on epämiellyttävä sekä rajoittaa liikkumisvapautta.

Nykyaikaisissa turvaliiveissä on säätömahdollisuuksia sekä olalla että rinnan alueella, sivuilla ja jopa takana. Kokotaulukon avulla voit valita itsellesi oikeankokoisen turvaliivin ja säätää sitten istuvuuden optimaalisesti. Jotta turvaliivi suojaisi hyvin, sen tulee istua tiiviisti vartalolle.

Kun etsit turvaliiviä ratsastukseen, huomaat nopeasti, että saatavissa on kolme eri tasoa: tasot I, II ja III. Nämä tasot kuvaavat liivin antaman suojan tasoa. Tason I turvaliivi antaa vähiten suojaa, mutta on kevyt ja ohut. Tällainen turvaliivi antaa vain perussuojaa.

Tason II turvaliivit ovat hiukan enemmän topattuja, mutta eivät kovin paksuja, joten nekään eivät anna merkittävää suojaa.

Tason III turvaliivit suojaavat parhaiten, ja niissä on paljon toppauksia, jotka suojaavat selkää ja rintaa jopa hevosen selästä pudotessa.

Selkäsuojus suojaa nimensä mukaisesti vain ratsastajan selkää. Selkäsuojuksessa on toppauksia takana, ja se suojaa selkärankaa alaselkään asti. Se suojaa selkää myös teräviltä esineiltä sekä potkuilta putoamisen jälkeen.

Turvaliivi taas suojaa koko vartaloa, koska siinä on toppauksia myös sivuilla ja edessä. Sen myötä se antaa paremman suojan riippumatta siitä, kuinka putoaa. Oma riskiarviosi ja tarpeesi määrittävät, valitsetko selkäsuojuksen vai turvaliivin.

Suosituimmat kategoriat