Ohjat

Ohjat

Ohjia löytyy paljon erilaisia ja eri materiaaleista valmistettuja, kuten sileitä, letitettyjä, kangasohjia, kumiohjia sekä gramaaniohjia. Valitse käyttötarkoitukseesi ja lajiisi parhaiten soveltuvat ohjat.

83 tuotetta

Osta Ohjat osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 79 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Ohjat kaikkiin erilaisiin tarpeisiin

Ohjat muodostavat suoran yhteyden ratsastajan käsistä hevosen suuhun, ja valikoimamme ohjista löytyy monia erilaisia ominaisuuksia hevosesta, ratsastajasta ja ratsastustyylistä riippuviin, erilaisiin tarpeisiin:

  • Kangasohjat ovat klassiset ohjat. Yleisimpiä näistä ovat kangasohjat stoppareilla. Ne on valmistettu tukevasta nauhasta, ja niissä on pienet stopparit kiinteillä väleillä. Stopparit auttavat säilyttämään ohjien tasaisen pituuden ja antavat lisäpitoa, jolloin hevonen ei pysty vetämään ohjia käsistä. Joissain erityisesti aloittelijoille suunnitelluissa ohjissa on myös erivärisiä stoppareita.
  • Kumiohjat takaavat hyvän pidon myös sateella, mikä tekee niistä erityisen suositut kenttäratsastuksessa ja esteratsastuksessa. Kuten tavallisia kangasohjia, myös kumiohjia on sekä stoppareilla että ilman.
  • Nahkaohjat ovat erittäin tyylikkäät nahkasuitsien kanssa. Niissäkin voi olla stopparit, jolloin ne eivät luisu niin helposti käsistä. Nahkaohjat voivat olla hyvin kapeat ja ohuet. Valikoimassamme on myös nahkaohjia muistuttavia biothane-materiaalista valmistettuja ohjia.
  • Letitetyt tai punotut ohjat eivät ole vain tyylikkäitä, vaan ne antavat myös hyvän pidon.
  • Kankiohjia käytetään nimensä mukaisesti kankikuolaimen kanssa. Kankiohjat kiinnitetään kankikuolaimeen. Toiset ohjat kiinnitetään nivelkuolaimen renkaisiin. Klassiset kankiohjat ovat kapeat nahkaohjat ilman stoppareita. Kankiohjat ovat tavallisesti 1-1,5 cm kapeammat kuin tavalliset ohjat, mikä tekee ohjien pitämisestä helpompaa ratsastajalle.

Kuolaimiin kiinnitettävissä ohjien päissä voi olla soljet, renkaat (Warendorf ohjat) tai metallinen pikalukko. Viimeisin on tietenkin erityisen helppo, jos vaihdat usein kuolainta tai haluat käyttää samoja ohjia eri suitsien kanssa.

Ohjat kulkevat suitsista pikkurillin ja nimettömän välistä käsiin sekä tulevat ulos peukalon ja etusormen välistä. Pidä peukaloa kevyesti ohjan päällä. Ohjan päät roikkuvat hevosen kaulan oikealla puolella oikean ohjan sisäpuolella. Pidä käsiäsi pystysuorassa peukalo ylimpänä. Käsien tulisi olla noin nyrkin etäisyydellä toisistaan. Käsivarsien tulee olla suorassa linjassa ranteiden kanssa kevyesti taivutettuina. Ohjasapuja annettaessa liikutat vain sormiasi ja/tai käännät rannetta kevyesti ylöspäin. Palauta sitten kädet perusasentoon.

Puolipidätteen voi tehdä millä tahansa ohjilla. Puolipidätteen tarkoitus on saada hevonen kuulolle, korjata hevosen tahtia ja saada hevonen kokoamaan itseään. Istu ensin satulassa suorana. Kuvittele yltäväsi taivaaseen päälläsi ja maahan jaloillasi. Suoristamalla itseäsi tällä tavalla annat hevoselle painoa tueksi molemmille puolille. Lisää sitten pohkeilla painetta hevosesi kylkiin. Nämä kaksi apua saavat hevosen vetämään takajalkojaan enemmän kehon alle, mikä taas saa hevosesi liikkumaan eteenpäin. Nyt puristat ohjia juuri sen verran, että hevosesi hidastaa tai vaihtaa askellajia.

Suosituimmat kategoriat