Horze Guide

Näin valmistaudut hätätilanteisiin


Hevoset ovat arvaamattomia ja saattavat joutua yllättäviin tilanteisiin. Oletko usein ihmetellyt, miten ne onnistuvat satuttamaan itsensä, vaikka ympärillä ei olisi mitään erityistä. Törröttävät naulat, rikkinäiset aidat tai kompastuminen saattavat helposti aiheuttaa hevoselle vammoja. Tässä muutamia neuvoja, joiden avulla selviydyt hätätilanteista hevosesi kanssa.

  • Pidä eläinlääkärin puhelinnumero näkyvällä paikalla tallissa ja kotona. Kannattaa tallentaa numero myös matkapuhelimeen varmuuden vuoksi.
  • Pidä tallennettuna myös paikallisen terveyskeskuspäivystyksen puhelinnumero tai selvitä reitti lähimpään päivystykseen siltä varalta, että joku ihminen loukkaantuu hevosten kanssa toimiessaan. Muista myös tällaisissa tilanteissa tarkistaa, että hevonen on kunnossa.
  • Jos tavoittelemasi eläinlääkäri ei pääse juuri sillä hetkellä tulemaan paikalle, kysy voiko hän suositella jotain toista eläinlääkäriä.
  • Muista katsastaa ja huoltaa trailerisi säännöllisesti. Varatraileri on hyvä olla olemassa siltä varalta, että toinen traileri sattuu olemaan käytössä.
  • Kannattaa pitää esillä tallissa ja kotona lista ystävien, sukulaisten ja naapureiden puhelinnumeroista, jotta heiltä on helppo pyytää apua mahdollisissa hätätilanteissa.
  • Pidä ensiapupakkaus näkyvällä paikalla, josta jokainen löytää sen tarvittaessa. Tässä muutamia tärkeimpiä ensiapuvälineitä, joita pakkauksessa kannattaa säilyttää:

On tärkeää valmistautua hätätilanteisiin niin ihmisten, kuin hevostenkin varalta. Vahinkoja sattuu aina, mutta vaaratekijöiden poistaminen pienentää huomattavasti onnettomuusriskiä.