Pika-ale! Säästä 8 % koko tilauksestasi *
Käytä koodia: FLASHSALE
Kopio
Leikepöydälle kopiointi onnistui
* Tietoa kampanjasta
Horze Guide

Erilaisia tapoja klipata hevonen


On monia erilaisia tapoja klipata hevonen. Ennen leikkausta kannattaa harkita:

  • Onko hevosesi paljon tallissa
  • Onko hevosesi ulkona koko päivän
  • Kuinka paljon ja mihin hevosta käytetään
  • Millainen loimi sinulla on, tai millaisen olet valmis hankkimaan
  • Kuinka paljon hevosesi hikoilee
  • Kuinka herkkä hevosesi on kylmälle
  • Onko hevosesi klipattu aikaisemmin - ensimmäisellä kerralla pitäisi aloittaa totuttamalla se siihen luottamusta rakentaen

Kokoklippaus

Koko turkki ajetaan pois, sisältäen jalat, pää ja korvat. Tämä klippaustyyppi jättää hevosen kokonaan ilman suojaa ja sen vuoksi on seurattava, ettei hevonen koskaan saa kylmää tai sairastu esimerkiksi flunssaan tai influenssaan. Tällaista klippausta tulisi harkita vain aktiivisille kilpahevosille, jotka eivät joudu läpikäymään kylmää talvea.

Hunter-klippaus

Suosittu klippaus keskipitkä- tai pitkäkarvaisille työskenteleville hevosille. Vaikka suurin osa turkista on poistettu, satulan alle ja jalkoihin jätettävä karva pitää satulanalustan ja jalat lämpimänä. Kuten kokoklippaus, tämäkin vaatii suunnittelua ja valvontaa, jotta hevonen ei saa kylmää ja sairastu.

Loimiklippaus

Loimiklippaus sopii keskipitkäkarvaisille työskenteleville hevosille, jotka ulkoilevat sään salliessa. Alueet, jotka eivät hikoile, jätetään klippaamatta. Kuitenkin saadaan klipattua tarpeeksi, jotta vältetään liiallinen hikoilu hevosen ollessa aktiivinen.

Chaser-klippaus

Saman tyyppinen kuin loimiklippaus, mutta pitää kaulan lihakset lämpimänä. Chaser-malli sopii keskipitkäkarvaisille työskenteleville hevosille, jotka ulkoilevat päivisin sään salliessa.

Trace-klippaus

Trace-klippaus on kuten Chaser-klippaus, mutta vain puolet kaulan turkista leikataan pois. Myös päähän jätetään karvat, tai poistetaan vain osittain. Tämä antaa hevoselle enemmän lämpöä ja suojaa. Tämä malli sopii keskiraskaasti työskenteleville hevosille, jotka ulkoilevat päivisin.

Irlantilainen klippaus

Irlantilainen klippaus on helppo ja nopea toteuttaa. Se sopii nuorille, tai kevyttä työtä tekeville hevosille. Poistamalla turkki sieltä, mistä hevonen hikoilee eniten (kaulasta ja kainaloista) vähentää hikoilua, kun hevonen säilyttää lämpöä siellä, missä sitä tarvitaan eniten. Klippaus sopii hevosille, jotka ulkoilevat päivisin.

Islantilainen klippaus

Tämä on yksinkertaisin tapa klipata. Turkki poistetaan vain kaulasta ja ryntäistä. Jotkut haluavat jatkaa klippaamalla myös osittain vatsan alta (satulavyön kohdalta). Tämä klippaus sopii hevosille, jotka ulkoilevat päivisin talvella, jos ne ovat riittävän vahvoja, tai pääsevät suojaan sateelta ja lumelta.

Katso tästä välineet karvanleikkuuseen