Loimet Pinkki

Loimet Pinkki

Hevosen loimet suojaavat kylmältä, sateelta, auringolta ja hyöteisiltä. Loimet pitävät hevosen olon miellyttävänä säästä riippumatta.

10 tuotetta
Horze Bari Combi kuivatus-/verkkoloimi Horze Bari Combi kuivatus-/verkkoloimi
OVH -30%

Horze Bari Combi kuivatus-/verkkoloimi

Alk. 55,96 €
OVH: 84,95 €
Saatavilla heti
Kentucky Velvet Pony kilpailuloimi, 160 g Kentucky Velvet Pony kilpailuloimi, 160 g

Kentucky Velvet Pony kilpailuloimi, 160 g

184,99 €
Eskadron Reflexx SS23 Fleece Stamp -hikimatto Eskadron Reflexx SS23 Fleece Stamp -hikimatto

Eskadron Reflexx SS23 Fleece Stamp -hikimatto

89,95 €
Saatavilla heti
Cavallo Honora Fly Rug

Cavallo Honora Fly Rug

119,90 €
Saatavilla heti
Imperial Riding IRH Ambient Hide & Ride Fleece Rug

Imperial Riding IRH Ambient Hide & Ride Fleece Rug

99,95 €
Weatherbeeta 300D heijastava ratsastusloimi
jopa -20% (OVH)

Weatherbeeta 300D heijastava ratsastusloimi

Alk. 68,00 €
OVH: 85,00 €
Saatavilla heti
Eskadron Reflexx SS23 Fly Painettu perhoarkki

Eskadron Reflexx SS23 Fly Painettu perhoarkki

79,95 €
Saatavilla heti
Imperial Riding Outdoor rug Super-dry 0gr

Imperial Riding Outdoor rug Super-dry 0gr

94,95 €
(1)
Kentucky Horsewear Velvet kilpailuloimi, 160 g Kentucky Horsewear Velvet kilpailuloimi, 160 g

Kentucky Horsewear Velvet kilpailuloimi, 160 g

264,99 €
Cavallo Heida Fleece Rug

Cavallo Heida Fleece Rug

129,00 €
Saatavilla heti

Osta Loimet osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 79 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Loimia, loimia ja vielä lisää loimia

Ennemmin tai myöhemmin lähes jokainen hevosen omistaja hankkii hevoselle loimen, useimmiten suojaamaan sateelta tai hyönteisiltä. Hevosen loimien valikoima on lähes rajaton. Miksi erilaisia loimia on niin paljon? Ensiksikin loimet voidaan luokitella niiden käyttötarkoituksen tai sääolosuhteiden mukaan. Löydät varmasti etsimäsi valikoimastamme, jossa on tuotteita klassisista hiki- ja sadeloimista erityisiin magneettiloimiin. Loimen muodolla on usein suurin merkitys istuvuudelle. Korkea kaulaosa nousee sään yli ehkäisten veden valumista loimen sisään kaulaa pitkin. Häntäläppä suojaa herkkää hännän tyveä vedeltä. Lapalaskokset lisäävät liikkumisvapautta ja ovat erityisen hyviä tarhassa. Useimmissa loimissa on ristivyöt, jalkalenkit tai loimivyö varmistamassa, että loimi pysyy paikallaan. Rinnan alueella on myös etukiinnitys. Eri valmistajilla on erilaisia vaihtoehtoja hiertymien ehkäisemiseksi. Joissain loimissa on myös integroitu tai irrotettava kaulakappale. Kun tullaan värivaihtoehtoihin, loimen ostajalla on runsauden pula. Laajasta valikoimastamme löydät niin omat merkkimme, kuin myös Bucas, Horseware, Eskadron, Back on Track ja Kentucky Horseware loimetkin.

Loimien klassikko – kuivatusloimi

Aloitetaan klassisesta hiki- tai kuivatusloimesta, jota kutsutaan myös cooleriksi. Se on yleensä fleeceloimi kaulakappaleella tai ilman sitä. Kuten nimikin kertoo, hyvä kuivatusloimi auttaa hevosta saamaan hien pois treenin jälkeen. Erityisen laadukas vaihtoehto on villaloimi luonnollisilla lämpötilaa säätelevillä ja antibakteerisilla ominaisuuksillaan. Vohveliloimet kuivattavat hevosen nopeasti sekä treenin että pesun jälkeen.

Ulkoloimet antavat suojaa erilaisissa sääoloissa

Sadeloimet ja toppaloimet suojaavat hevostasi tuulelta ja sateelta. Niitä on saatavissa eri tiiviyksillä. Se kertoo loimen vedenpitävyyden tason. Mitä tiiviimpi materiaali, sitä parempi vedenpitävyys. Joten, kun etsit loimea erityisen sateisille päiville, valitse erittäin tiiviistä materiaalista valmistettu loimi, sadekuuroissa vähempikin riittää. Useimmissa sadeloimissa ei ole toppausta tai vain pehmeä fleecevuori. Talvella ja klipatuilla hevosilla on usein tarve enemmälle kuin vain sadeloimelle. Siihen on useita vaihtoehtoja. Joissain loimissa on alusloimen kiinnitysmahdollisuus. Vedenpitävään ulkoloimeen voi kiinnittää eri paksuisia alusloimia. Talliloimet ja alusloimet eivät yleensä ole vedenpitäviä. Jos et halua kerrosloimea, voit vaihtoehtoisesti valita vuoratun toppaloimen.

Kesäloimet

Kesällä on paljon hyönteisiä, joilta hevonen tarvitsee suojaa. Hyönteisloimet eli ötökkäloimet soveltuvat parhaiten tähän. Ne on usein valmistettu tiiviistä verkkomateriaalista (nk. mesh), joka pitää hyönteiset loitolla. Verkkoloimi läpäisee hyvin ilmaa, joten lämpö ei keräänny loimen alle kuumallakaan ilmalla. Joissain hyönteisloimissa on myös UV-suoja. On myös olemassa ratsastukseen suunniteltuja kärpäsloimia, joissa on aukko satulalle, jolloin hevonen on suojattu häiritseviltä hyönteisiltä myös ratsastaessa. Erityisen herkille, kesäihottumasta kärsiville hevosille on myös omat ihottumaloimet. Näissä ihottumaloimissa on lisäksi mahaläppä ja kaulakappale, joissain jopa integroitu kärpäsmaski, jotka suojaavat herkkää mahan aluetta sekä harjamartoa mäkäräisiltä.

Ratsastusloimet ja selkäloimet

Nämä loimet peittävät hevosen munuaiset pitäen ne lämpiminä. Niissä on ratsastusta varten satula-aukko, jolloin hevonen on hyvin suojattu myös kylminä päivinä ratsastaessa. Ratsastusloimia on saatavissa sekä fleecestä että vettähylkivistä tai vedenpitävistä materiaaleista. Kävelykoneloimi muistuttaa ratsastusloimea. Se peittää hevosen selän ja munuaiset, mutta jättää reilusti liikkumisvapautta lavoille.

Tämän kysymyksen vastaus riippuu siitä, millaisesta loimesta on kyse. On olemassa kuivatusloimia, sadeloimia, ulkoloimia, talliloimia, talviloimia, selkäloimia sekä ötökkäloimia. Jokaisella näistä on oma käyttötarkoituksensa, minkä myötä ne on valmistettu erilaisista materiaaleista ja ovat eri paksuisia.

Paino tarkoittaa hevosen loimista puhuttaessa vuorauksen paksuutta, ei loimen kokonaispainoa. Kokonaispaino olisi yhteydessä myös loimen kokoon. Vuoren paino ilmoitetaan grammoina neliömetriä kohti. Vuorettoman sadeloimen paino on siksi 0 g/m2. Ohuella vuorella vuoratut loimet ovat 50 g/m2 tai enemmän. Ulkoloimet, kuivatusloimet ja talliloimet ovat yleensä 50-250 g/m2. Talviloimen vuoren paino on 300-600 g/m2. On olemassa myös jopa 800 g/m2 paksuisia loimia äärimmäisen kylmiin lämpötiloihin.

Kesällä tarvitset vain kuivatusloimen ja mahdollisesti sadeloimen. Keväällä ja syksyllä kevyesti vuorattu ulkoloimi on tarpeen erityisesti klipatuille hevosille. Hevosesi tarvitseman talviloimen paksuus riippuu ensinnäkin siitä, onko hevosesi klipattu, ja toiseksi, asuuko hevosesi pihatossa. Pihatossa asuva, klipattu hevonen tarvitsee paksumman talviloimen kuin tallissa asuva hevonen leikkaamattomalla karvalla. Pakkasella varsinkin klipattu hevonen tarvitsee talvitoppatoimen.

Kun pakkasta on enemmän, paksumpi talviloimi on tarpeen. Loimen ei kuitenkaan pidä olla niin paksu, että hevonen hikoilee loimen alla. Klippaamaton hevonen tarvitsee myös talvella mieluummin veden- ja tuulenpitävän, kevyesti vuoratun loimen kuin talviloimen. Pelkkä kylmä ei haittaa hevosta, mutta tuuli ja sade ovat eri asia.

Jokaisella hevosen omistajalla tulisi olla kuivatusloimi. Jos hevosesi on klippaamaton ja asuu tallissa, kuivatusloimi on usein riittävä. Klipatut ja pihatoissa asuvat hevoset tarvitsevat enemmän loimia. Niin käytännöllistä kuin klipattu hevonen on toisaalta, se myös jäähtyy nopeasti. Siksi sellaiselle hevoselle tarvitaan useita eripaksuisia loimia.

Pihatossa on erityisen tärkeää, että loimet ovat vedenpitäviä ja hengittäviä. Silloin loimen voi huoletta jättää hevosen päälle koko päiväksi. Keväällä ja kesällä ötökkäloimet ovat käytännöllisiä laitumella. Kesäihottumasta kärsivät hevoset tulisi ehdottomasti suojata ihottumaloimella. Jos kuljetat hevostasi usein trailerissa, kuljetusloimi voi olla tarpeen. Satunnaisiin kuljetuksiin myös kuivatus- eli hikiloimi on riittävä.

Oikean koon löytymiseksi mittaa hevosesi selän pituus sään etupuolelta hännän tyveen. Loimien koot ovat 10 cm:n välein. Siksi sopivan loimen löytyminen ei yleensä ole ongelma. Sopivan loimen löytyminen voi olla vaikeaa, jos hevosesi on erityisen hoikka tai voimakasrakenteinen. Hoikille hevosille kaula-aukko on usein liian iso. Se saa loimen valumaan helposti taaksepäin. Tämän ongelman ratkaisu voisi olla muotoiltu kaula-aukko.

Jos hevosesi on hyvin lihaksikas tai voimakasrakenteinen kaulan alueelta, kaula-aukko on usein liian tiukka. Silloin loimi on erittäin epämukava hevoselle, ja se saattaa yrittää työntää sen pois. Tässä tapauksessa etuosan laajennuskappale auttaa. Laajennuskappale on pieni, kaula-aukkoa laajentava kappale, joka kiinnitetään soljilla rinnan alueelle.

Paarmat saattavat olla todellinen riesa ratsastaessa, laitumella tai pihatossa. Hevoset tulevat rauhattomiksi, ärtyisiksi ja saattavat potkia. Hyönteis- eli ötökkäloimet, mieluiten kaulakappaleen kanssa, suojaavat suurimman osan hevosesta näiltä harmeilta. Ötökkäloimien materiaali on usein käsitelty hyönteisiä karkottavalla suihkeella. Kärpäsmaski antaa lisäsuojaa hevosen pään alueelle laitumella tai pihatossa.

Lähtiessäsi ratsastamaan kärpäsmaski tulisi riisua. Periaatteessa voit jättää hyönteisloimen hevosen päälle ja satuloida loimen päälle. Se saattaa näyttää vähän hassulta, mutta voi olla hyvin hyödyllistä herkille hevosille.