Horze Guide

Hyvästi ötökät: Suojaaminen ja ehkäisy


Häiritsevätkö ötökät hevostasi?
Nyt on useita erilaisia keinoja, joiden avulla voit suojata hevosesi tänä kesänä!

Kärpäshuput korvaosilla tai ilman korvaosia ja kärpäshuput turpaosalla tai ilman turpaosaa:

Tällaiset kärpäshuput on helppo pitää puhtaina ja ne suojaavat erinomaisesti hevostasi ötököiltä ja jopa UV-säteilyltä.Tällaisia huppuja on saatavilla useissa eri tyyleissä ja väreissä.

Kärpäsloimet kärpäshupulla tai ilman:

Kärpäsloimion erinomainen keino suojata hevosesi laitumella. Kärpäsloimi ei suojaa hevosta ainoastaan ötököiltä, sillä siinä on myös UV-suoja. Lisäksi se pitää hevosen puhtaana.

Kärpässuojat jalkoihin:

Kärpässuojat ovat hyvä keino suojata hevosesi jalkoja kärpäsiltä ja kärpäsenmunilta laitumella. Nämä suojat ehkäisevät myös hevosta potkimasta jatkuvasti mahan alla olevia kärpäsiä. Suojia on saatavilla useissa hauskoissa kuvioissa ja väreissä.

Kärpäspannat korvaosilla tai ilman:

Tämä tuote sopii hyvin kärpästen karkoitukseen hevosen ulkoillessa. Kärpäspantoja on saatavilla useissa eri väreissä ja tyyleissä.

Korvahuppu:

Korvahuppu suojaa hevosesi korvia ötököiltä ratsastuksen aikana. Huppuja on saatavilla useissa eri väreissä, tyyleissä ja väriyhdistelmissä. Voit myös löytää yhteensopivan satulahuovan ja pintelit.

Turpaverkko:

Turpaverkko suojaa hevosesi turpaa ötököiltä ratsastuksen aikana. Sen voi kiinnittää riimuun tai suitsiin.

Kärpäskaulapanta ja kärpäsremmit jalkoihin:

Pitää kärpäset poissa hevosesi luota. Riippuen merkistä jonka valitset, kaulapanta ja jalkaremmit voivat sopia hyvin hevosellesi. Luethan käyttöohjeet ennen tuotteiden käyttöönottoa.

Roll-On Kärpässuihke:

Roll-on suihketta voidaan käyttää herkille alueille, kuten hevosen turpaan tai silmänympäryksiin. Se on helppo levittää, vaikka hevonen ei pysyisi paikallaan.

Verkkoloimi ratsastukseen:

Hevosesi voidaan suojata kärpäsiltä myös ratsastuksen aikana. Tällaisissa loimissa on satulaleikkaus ja muotoilu mahdollistaa läheisen kontaktin hevoseen.

Kärpässuihke:

Tämä on yleisin hevosilla käytetty ötökkäkarkote. Se on helppo tapa pitää ötökät poissa hevosen luota. On paljon eri tyyppisiä ja eri merkkisiä kärpässuihkeita. Luethan käyttöohjeet ennen käyttöönottoa.

Tässä on muutamia käytännöllisiä vinkkejä, joiden avulla voit minimoida ötökät talliympäristössä kesäisin:
  1. Varmista, että siivoat karsinat ja tarhat vähintään kerran päivässä.

  2. Talikot ja kottikärryt kannattaa puhdistaa kerran päivässä, jotta ötökät eivät pääse munimaan niihin. Jos tallissa on roska-astia, käytä sen sisällä jätesäkkiä ja pidä kansi tiiviisti suljettuna.

  3. Lakaise rehuvarasto päivittäin ja pidä rehuastiat suljettuina tiiviillä kansilla.

  4. Pidä huolta, ettei ympäristössä ole potentiaalisia lisääntymispaikkoja kärpäsille. Kärpäset munivat yleensä kosteille orgaanisille alueille.