Säästä 15% koko tilauksestasi *
Käytä koodia: CYBER-WEEK
Kopio
Leikepöydälle kopiointi onnistui
* Tietoa kampanjasta
Horze Guide

5 vinkkiä jalustimien valintaan


Kun valitset jalustimia, eri tyylisten jalustimien valikoima on huikea. Kuinka valitset itsellesi sopivimman parin? Tästä löydät muutamia näkökohtia, joita kannattaa pohtia ennen jalustimien hankintaa.

 1. Lajisi

  Jos kilpailet tietyssä lajissa, kuten koulu tai esteratsastuksessa, on tärkeää valita jalustimet, jotka täyttävät lajin tekniset vaatimukset myös kilpailuissa. On parasta aloittaa lukemalla lajisi kilpailusäännöt, josta löydät varustesäännöt ja suositukset. Joissain lajeissa on hyvin tarkkaa, mitä varusteita kilpailutilanteessa sallitaan ja vääränlaisten varusteiden käyttö saattaa johtaa jopa suorituksen hylkäämiseen. Esimerkiksi kouluratsastuksessa vaaditaan, että jalustimet ovat tyyliltään ja väriltään perinteiset.

 2. Mieltymyksesi

  Kun testaat erilaisia markkinoilla olevia jalustimia, huomaat että eri tavoin muotoillut jalustimet antavat ratsastaessa ainutlaatuisen tunteen. Jotkut kevyemmät jalustimet ovat ohuempia ja luovat vähemmän massaa ja rasitusta. Jotkut ratsastajat pitävät kevyemmästä tunteesta, mutta toisten mielestä perinteiset painavammat jalustimet tuntuvat turvallisemmilta ja vakaammilta. Haluat ehkä kokeilla useita eri tyylisiä jalustimia ennen kuin löydät itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

 3. Fyysiset tarpeesi

  Jalustinten muotoilun kehittyessä löytyy yhä miellyttävämpiä vaihtoehtoja. Jos sinulla on ollut lähiaikoina fyysinen vamma tai lääketieteellinen syy, joka tekee ratsastuksesta epämiellyttävää, saatat ehkä löytää jalustimista avun siihen. Nykyään on olemassa nivellettyjä jalustimia, jotka vähentävät jalustinhihnojen aiheuttamaa kuormitusta. Nivelletty jalustin joustaa kun siihen asetetaan painoa ja antaa vapauden painaa kantapäitä alemmas vähentäen samalla polviin ja lantioon kohdistuvaa rasitusta.

 4. Turvallisuus

  Kun ratsastat umpinaisilla jalustimilla, hevosen selästä pudotessa on riskinä, että saapas luiskahtaa jalustimen läpi ja jäät vaarallisesti roikkumaan jalustimesta. On olemassa useita erilaisia turvajalustimia , jotka aukeavat ratsastajan pudotessa. Turvajalustimien valinta riippuu tasostasi, mukavuudenhalustasi ja lajisi vaatimuksista.

 5. Hintahaarukka

  Jalustimia löytyy useita eri hintaisia. Löydät varmasti itsellesi sopivan vaihtoehdon, oli se sitten vaatimattomampi perusjalustin tai ylellisempi jalustinmalli.