Yleissatulat

Yleissatulat

1 tuotetta
Horze Pony satula Horze Pony satula
OVH -18%

Horze Pony satula

89,99 €
OVH: 109,99 €
Saatavilla heti

Osta Yleissatulat osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 99 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Yleissatulat - moneen käyttöön sopivia satuloita

Yleissatuloita käytetään englantilaistyylisessä ratsastuksessa. Kuten nimikin kertoo, yleissatuloita voi käyttää kaikissa ratsastuksen lajeissa. Jos harrastat sekä esteratsastusta että kouluratsastusta, tämä on juuri oikea satula sinulle. Yleissatula sopii myös erinomaisesti maastoratsastukseen. Se on ihanteellinen myös aloitteleville ratsastajille, jotka eivät vielä halua päättää ratsastuslajiaan. Lisäksi perusistuimen voi säätää sopivaksi.

Koko ja muoto

Koulusatuloihin verrattuna yleissatulan siivet ovat lyhyemmät, jolloin se soveltuu hyvin myös esteratsastukseen. Yleissatulan istuin on yleensä hiukan syvempi kuin estesatuloissa, eikä takakaari ole yhtä korkea kuin koulusatuloissa. Takakaari antaa ratsastajalle riittävästi tukea rajoittamatta liikkumisvapautta kentällä tai esteratsastuksessa. Yleissatuloissa voi olla eri pituisia paneeleja, joten joidenkin satuloiden kanssa saatat tarvita lyhyen satulavyön, toisten kanssa klassisen, pitkän satulavyön. Satuloiden koot mitataan tuumina ja ne ovat yleensä 16 - 18,5 tuumaa. Tämä mitta kuvaa istuimen kokoa, koska satulan pitäisi olla istuva sekä hevoselle että ratsastajalle. Liian pieni istuin rajoittaa ratsastajaa liikaa, liian iso ei anna riittävästi tukea. Väärän kokoisessa satulassa ratsastaja ei löydä tasapainoa ja saattaa siitä johtuen antaa epäselviä apuja.

Nahkainen vai keinonahkainen satula

Valikoimamme yleissatulat on valmistettu joko aidosta nahasta tai synteettisistä materiaaleista. Molemmilla on omat hyvät puolensa. Aito nahka on yleensä kestävämpää ja laadukkaampaa, mutta se vaatii enemmän huoltoa kuin keinonahka. Synteettisistä materiaaleista valmistetut satulat ovat myös kevyempiä kuin aidosta nahasta valmistetut. Yleissatulan kanssa sopii parhaiten yhteen yleissatulahuopa. Jos toppausta tarvitsee enemmän, lisänä voi käyttää geeliromaania tai lampaankarvaromaania.