Kuolaimettomat suitset

Kuolaimettomat suitset

19 tuotetta
F.R.A. Imperial Hackamore suitset F.R.A. Imperial Hackamore suitset
jopa -19% (OVH)

F.R.A. Imperial Hackamore suitset

Alk. 199,99 €
OVH: 247,41 €
Saatavilla heti
FRA Rebecca Sidepull-suitset (System 3) Swarovski-koristeilla, mukana ohjat FRA Rebecca Sidepull-suitset (System 3) Swarovski-koristeilla, mukana ohjat

FRA Rebecca Sidepull-suitset (System 3) Swarovski-koristeilla, mukana ohjat

195,76 €
(1)
FRA Miranti Hackamore (System 2) nahkaa, leukahihnat, mukana varret FRA Miranti Hackamore (System 2) nahkaa, leukahihnat, mukana varret

FRA Miranti Hackamore (System 2) nahkaa, leukahihnat, mukana varret

133,78 €
Saatavilla heti
FRA Dandy Sidepull-suitset (System 3) nahkaa, nahkaohjat klipsikiinnityksellä FRA Dandy Sidepull-suitset (System 3) nahkaa, nahkaohjat klipsikiinnityksellä

FRA Dandy Sidepull-suitset (System 3) nahkaa, nahkaohjat klipsikiinnityksellä

112,60 €
(4)
FRA Aram Hackamore (System 2) nahkaa, leukahihnat, varsilla FRA Aram Hackamore (System 2) nahkaa, leukahihnat, varsilla

FRA Aram Hackamore (System 2) nahkaa, leukahihnat, varsilla

133,78 €
Saatavilla heti
F.R.A. Imperial Hackamore suitset, Shire F.R.A. Imperial Hackamore suitset, Shire

F.R.A. Imperial Hackamore suitset, Shire

284,61 €
F.R.A. Glory kuolaimettomat crossunder-suitset (System 5), mustat F.R.A. Glory kuolaimettomat crossunder-suitset (System 5), mustat

F.R.A. Glory kuolaimettomat crossunder-suitset (System 5), mustat

131,82 €
Saatavilla heti
FRA Pardoes Sidepull-suitset (System 3) nahkaa, luistamattomat nahkaohjat

FRA Pardoes Sidepull-suitset (System 3) nahkaa, luistamattomat nahkaohjat

92,93 €
(2)
F.R.A. Diego kuolaimettomat suitset F.R.A. Diego kuolaimettomat suitset

F.R.A. Diego kuolaimettomat suitset

142,05 €
Saatavilla heti
F.R.A. Aruba kuolaimettomat suitset F.R.A. Aruba kuolaimettomat suitset

F.R.A. Aruba kuolaimettomat suitset

206,10 €
F.R.A. Alizèe Mistral suitset F.R.A. Alizèe Mistral suitset

F.R.A. Alizèe Mistral suitset

260,85 €
Schockemöhle Equitus Theta 3in1 suitset Schockemöhle Equitus Theta 3in1 suitset

Schockemöhle Equitus Theta 3in1 suitset

279,95 €
Saatavilla heti
F.R.A. Shango Sidepull-suitset (System 3) western-malli, nahkaa F.R.A. Shango Sidepull-suitset (System 3) western-malli, nahkaa

F.R.A. Shango Sidepull-suitset (System 3) western-malli, nahkaa

112,60 €
Saatavilla heti
Karlslund kuolaimettomat suitset, ruskea/messinki

Karlslund kuolaimettomat suitset, ruskea/messinki

69,12 €
FRA Calli Hackamore-suitset (System 2) poskihihnoilla, mukana varret ja ohjat FRA Calli Hackamore-suitset (System 2) poskihihnoilla, mukana varret ja ohjat

FRA Calli Hackamore-suitset (System 2) poskihihnoilla, mukana varret ja ohjat

165,24 €
(1)
F.R.A. Glory kuolaimettomat crossunder-suitset (System 5), ruskeat F.R.A. Glory kuolaimettomat crossunder-suitset (System 5), ruskeat

F.R.A. Glory kuolaimettomat crossunder-suitset (System 5), ruskeat

140,08 €
F.R.A. Nanouk kuolaimettomat suitset (System 4) puuvillaohjat klipsikiinnityksellä F.R.A. Nanouk kuolaimettomat suitset (System 4) puuvillaohjat klipsikiinnityksellä

F.R.A. Nanouk kuolaimettomat suitset (System 4) puuvillaohjat klipsikiinnityksellä

51,60 €
(1)
F.R.A. Dietsji kuolaimettomat suitset (System 5)

F.R.A. Dietsji kuolaimettomat suitset (System 5)

92,93 €
Saatavilla heti
F.R.A. Glory sidepull suitset (System 3), mustat F.R.A. Glory sidepull suitset (System 3), mustat

F.R.A. Glory sidepull suitset (System 3), mustat

123,55 €
Saatavilla heti

Osta Kuolaimettomat suitset osoitteesta horze.fi

Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.

Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:

🚚

Ilmainen toimitus yli 79 €:n tilauksille

💳

Monia eri maksutapoja

Ilmaiset palautukset

📞

Ilmainen asiakaspalvelu & chat

Kuolaimettomat suitset vaihtoehtona perinteisille suitsille

Aikaisemmin kuolaimettomat suitset liitettiin lähinnä lännenratsastukseen, mutta nykyään ne ovat löytäneet lisääntyvässä määrin tiensä myös kouluratsastukseen ja esteratsastukseen. Niiden suosio on lisääntynyt erityisesti vapaa-ajan ratsastajien keskuudessa. On kuitenkin muistettava, että kuolaimettomat suitset eivät sovi kaikille ratsastajille, kaikille hevosille tai ratsukoille.

Sidepull-suitset

Sidepull-suitset ovat periaatteessa kuin riimu, mutta niiden teho rajoittuu pääasiassa hevosen turvan alueelle. Maustasi ja ratsastustyylistäsi riippuen voit valita eri väreistä, esim. musta tai ruskea, ja malleista mieleisesi, koska kuolaimettomat suitset eivät ole millään tavalla huonommat ulkonäöltään kuin perinteiset, kuolaimelliset suitset.

Bosal-suitset

Bosalit tunnetaan yleisesti vain lännenratsastuksesta, jossa niitä käytettiin alun perin nuorten hevosten kouluttamiseen. Koska ohjat on kiinnitetty leuan alle, sinulla on oltava hyvä ryhti ratsastaessasi ja sinun on käytettävä hyvin painoapuja, koska sivulle vievät avut välittyvät heikosti hevoselle.

Tutustu mallistoomme ja löydä hevosellesi ja itsellesi sopivat kuolaimettomat suitset.

Kuolaimettomien, kuten kaikkien muidenkin suitsien, tulee istua hyvin päälle eivätkä ne saa olla liian löysät tai kireät.

Jos kuolaimettomat suitset ovat liian tiukalla, ne voivat ärsyttää hevosta tai aiheuttaa jopa kipua ja vammoja. Jos kuolaimettomat suitset taas ovat liian löysällä, ne luistavat pois paikaltaan eivätkä vaikuta, kuten pitäisi, jolloin avut jäävät heikoiksi tai hevonen ei vastaa niihin lainkaan.

Koska kuolaimettomia suitsia on monia erilaisia ja ne poikkeavat merkittävästi toisistaan sekä vaikutuksensa että muiden ominaisuuksien suhteen, sinun on löydettävä juuri ne suitset, joita haluat käyttää ja jotka sopivat sekä sinulle että hevosellesi.

Kuolaimettomat suitset ovat kasvattaneet suosiotaan, ja niistä on paljon erilaisia malleja. Vanhin, lännenratsastuksesta tuleva malli on sidepull-suitset, jotka muistuttavat riimua ja vaikuttavat useimpien kuolaimettomien suitsien tapaan hevosen nenäpiin päälle.

Ehkä tunnetuin kuolaimettomien suitsien malli on kärrynpyörähackamoret eli kukkahackamoret, joissa on sivulla kärrynpyörä, jonka avulla ohjien vaikutusta voi säätää. Nenäpiin lisäksi kärrynpyörähackamoret vaikuttavat myös poskiin ja niskaan.

Bosal-suitset tulevat myös lännenratsastuksesta, jossa niitä käytettiin usein nuorten hevosten kouluttamiseen. Bosalit eivät ole ihan yksinkertaiset eikä aloittelijoiden pitäisi käyttää niitä. Kuolaimettomien suitsien listaa voisi jatkaa pitkään, mutta on parasta etsiä tietoa tietyistä suitsista ja valita ne, joiden uskoo sopivan parhaiten itselleen ja hevoselle.

Kuolaimettomien suitsien ainutlaatuinen ominaisuus on tietenkin ennen kaikkea se, että niitä käytetään ilman kuolainta. Sen sijaan, että hevosen suuhun vaikutetaan ohjien ja kuolaimen kautta, ohjat kiinnitetään usein turpahihnan sivuille ja niillä vaikutetaan nenäpiihin, joskus myös niskaan ja poskiin.

Kuolaimettomia suitsia pidetään erityisen hellävaraisina, mutta kokemattoman ratsastajan käsi voi aina vahingoittaa hevosta, koska erityisesti hevosen nenäpii on yhtä herkkä kuin hevosen suu.

Jos haluat ratsastaa ilman kuolainta, on suositeltavaa, että valitset ensin täydelliset kuolaimettomat suitset ja pyydät sen jälkeen apua ratsastuksen opettajalta, joka opettaa ratsastusta kuolaimettomilla suitsilla.

Kuolaimeton ratsastus on jatkuvasti suosiotaan kasvattava trendi, koska ratsastusta ilman kuolainta pidetään erityisen hellävaraisena. Tässä on oltava varovainen, koska kuolaimettomilla suitsilla ei voi vaikuttaa hevosen suuhun, vaan mallista riippuen paine kohdistuu nenäpiihin tai jopa poskiin ja niskaan.

Kuolaimettomien suitsien etuna on, että hevosen suussa ei ole metallia. Suustaan herkät hevoset voivat hyötyä tästä, ja joidenkin tutkimusten mukaan kuolain laukaisee pureskelurefleksin, mikä häiritsee treeniin keskittymistä.

Kuolaimettomien suitsien hyödyt riippuvat aina hevosesta ja ratsastajan taidoista, koska kaikki suitset ovat juuri niin hyviä kuin niitä käyttävän ratsastajan kädet.

Kalifornialaiset bosal hackamoret ovat kuolaimettomat suitset ja erittäin suositut lännenratsastajien keskuudessa. Niitä kutsutaan usein bosaleiksi, vaikka se on vain näiden suitsien turpahihnan nimi. Bosal on valmistettu punotusta naudannahasta. Se muotoutuu hevosen pään muodon mukaan hevosen kehon lämmön ansiosta. Bosalin oikealla ja vasemmalla puolella ovat ”nenänupit”. Näihin kiinnitetään niskahihnaan kulkevat poskihihnat. Hiukan ohuemmat nauhat menevät nupeista leuan alle. Mecate, josta tulee sekä ohjat että riimunnaru, kiinnitetään bosalin alempaan nuppiin. Mecate valmistettiin alun perin hevosen jouhista. Nykyään siihen käytetään useimmiten nailonia.