Horze Guide

Neljä tapaa pysyä viileänä satulassa kesäkuukausina


Kun kesän helteet tulevat, saattaa hevosen satuloiminen ratsastusta varten olla enemmän pelätty kuin odotettu tapahtuma. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla sitä – on monia tapoja, joilla voit pitää itsesi viileänä satulassa kesäaikaan. Tässä on muutamia ideoita alkuun.

 1. Käytä chapseja korkeiden ratsastussaappaiden sijasta

  Ratsastussaaappaat ovat upeat, tyylikkäät ja mukavat, mutta myös kuumat. Harkitse ratsastussaappaiden vaihtamista puolichapseihin, kun koulutat tai maastoratsastat kotona. Puolichapsit ovat kevyemmät ja voit pukea ne päällesi juuri ennen ratsastamista. Voit myös ottaa ne pois päältäsi heti, kun laskeudut satulasta, joten pysyt viileämpänä koko prosessin ajan.

 2. Valitse hengittävät housut

  Riippumatta siitä, käytätkö ratsastussaappaita vai chapseja, valitsemasi ratsastushousut vaikuttavat paljon siihen, kuinka miellyttävältä ne tuntuvat kesällä. Etsi ratsastushousut, jotka on valmistettu kevyestä ja hengittävästä materiaalista. Tällaiset housut päästävät ilman kiertämään paremmin ja auttavat pysymään viileämpänä. Hengittävästä puuvillasta valmistetut ratsastushousut ovat erinomainen valinta kesäratsastukseen.

 3. Valitse kesäkäyttöön valmistetut käsineet

  Nahkaiset ratsastuskäsineet ovat erittäin hyvät syksyllä ja talvella, mutta kesällä kätesi hikeentyvät nopeasti nahkakäsineissä. Etsi ratsastuskäsineet, jotka on suunniteltu erityisesti kesäkäyttöön. Käsineiden tulisi olla hengittävät ja kevyet ja niiden pitäisi päästää ilma kiertämään parhaalla mahdollisella tavalla, etteivät kädet hikeenny.

 4. Käytä kevyttä paitaa tai takkia

  Kun etsit ratsastuspaitaa tai takkia kesäksi, kevyistä ja hengittävistä materiaaleista valmistetut ovat parhaita. Paita, joka ei ole liian ihonmyötäinen niin, että vaatteen ja ihon väliin jää tilaa, antaa ilman kiertää vapaammin ratsastaessa. Polyesteripaidat ovat erinomaisia niiden kosteutta siirtävien ja hengittävien ominaisuuksiensa ansiosta, lisäksi ne ovat miellyttäviä vielä useiden tallilla vietettyjen tuntien jälkeenkin.

Kun valitset kilpailutakkia, etsi hengittävä ja kevyt takki. Monet ratsastuslajit vaativat tummaa takkia, mutta, jos voit kilpailla vaaleamman värisellä takilla, se vähentää auringon paahteen kuumentavaa vaikutusta. Varmista, että takin alle pukemasi paita on niin kevyt ja hengittävä kuin mahdollista.