Black Week - säästä jopa 50%!
Säästä nyt
Horze Guide

Älä ota riskiä! Näin teet itsestäsi ja hevosestasi helposti havaittavat hämärässä


Kun ratsastat tallialueen ulkopuolella, sinun täytyy huolehtia itsesi ja hevosesi turvallisuudesta pitämällä teidät näkyvissä heijastinten avulla. Jotta ratsastus olisi turvallista, autoilijoiden, jalankulkijoiden ja metsästäjien pitää pystyä havaitsemaan sinut ja hevosesi liikenteessä. Laajan heijastinvalikoiman ansiosta on useita keinoja, joilla sinä ja hevosesi voitte erottua ympäristöstä.

Näin teet itsestäsi ja hevosestasi helposti havaittavat

Hevosen varusteet

On lukemattomia tapoja varustaa hevosesi heijastimin. Heijastava ratsastusloimi antaa hevosellesi hyvän suojan ja näkyvyyden, sillä se peittää suuren osan hevosesta ja kiinnittää tiellä liikkujien huomion jo kaukaa silmiinpistävällä värillään. Etsi kirkkaan oranssi tai keltainen ratsastusloimi, jossa on myös heijastavia yksityiskohtia.

Voit myös käyttää kirkkaan värisiä heijastinpinteleitä, putseja tai suojia, jotta hevosesi havaitaan liikenteessä. Lisäksi heijastava häntäpinteli auttaa tiellä liikkujia havaitsemaan hevosesi myös takaa päin.

Näin teet itsestäsi ja hevosestasi helposti havaittavat

Kannattaa valita muutkin varusteet huolella. Etsi kirkkaan värisiä satulahuopia - kirkkaan oranssi ja keltainen sopivat parhaiten. Suitsiin voi kiinnittää heijastinsuojuksen ja heijastava rintaremmi auttaa edestä päin lähestyviä autoilijoita huomaamaan hevosesi.

Jos ratsastat metsässä, kiinnitä kiliseviä kelloja hevosesi varusteisiin, jotta metsästäjät ja lenkkeilijät huomaavat teidät. Kelloissa on myös se etu, että ne varoittavat villieläimiä siitä että liikutte alueella, joten on pienempi riski kohdata esimerkiksi hirviä tai muita eläimiä, joita hevosesi saattaisi säikähtää.

Ratsastajan varusteet

Myös omilla varusteillasi voit lisätä sinun ja hevosesi näkyvyyttä. Kannattaa valita ensisijaisesti paita, joka on väriltään helposti huomattava, kuten oranssi, keltainen tai valkoinen. Joissain paidoissa on myös heijastavia osia, joista on apua etenkin jos ratsastat pimeällä.

Näin teet itsestäsi ja hevosestasi helposti havaittavat

Lisäksi voit pukea huomioliivin, jossa on heijastimet tai LED-valot. Heijastinnauhojen laittaminen käsivarsien ympärille tehostaa näkyvyyttänne. Jos sinulla on useita kypäriä, käytä sellaista jossa on kiiltävä muovipinta - valo heijastuu siitä paremmin. Voit myös laittaa irrotettavan heijastinpannan kypärän päälle.

Älä unohda valon tärkeyttä. Satulasta roikkuva valotikku tehostaa näkyvyyttänne tarvittaessa. Jos mahdollista, pidä mukana pientä taskulamppua tai käytä otsalamppua, jos ratsastat myöhään illalla tai aikaisin aamulla.

On useita keinoja, joiden avulla teet sinusta ja hevosestasi helposti havaittavat ratsastaessasi tavallista heikommissa olosuhteissa.