Osta enemmän, säästä enemmän! Säästä jopa 20 % koko tilauksesi hinnasta! *
Käytä koodia: SAVEMORE
Kopio
Leikepöydälle kopiointi onnistui
* Tietoa kampanjasta
Horze Guide

5 syytä, joiden takia hevosesi saattaa tarvita romaania


Jos katsot ympärillesi, saatat huomata että monet ratsastajat käyttävät romaania satulan alla iskunvaimentimena. Romaanit ovat yleistyneet viime vuosina ja niiden käyttöön on hyvä syy - romaanit ovat monikäyttöisiä ja tekevät ratsastuksesta huomattavasti miellyttävämpää hevosesi näkökulmasta. Jos edes yksi seuraavista tilanteista on teillä ajankohtainen, romaanin hankinta voisi olla eduksi.

 1. Satula on liian leveä hevosellesi

  On aina tärkeää, että satula istuu hevoselle täydellisesti. Romaani ei voi korjata huonosti istuvaa satulaa, mutta jos satula on ainoastaan liian leveä hevosellesi, romaanin käyttö voi ratkaista tilanteen. Jos satula on vain hieman liian leveä, kannattaa hankkia täytepalaromaani, jonka avulla voit täyttää hevosen selän ja satulan väliin jäävän tyhjän tilan.

 2. Hevosesi lihaksisto muuttuu

  Kun lihakseton hevonen palaa töihin, sen lihaksisto muuttuu dramaattisesti jo muutamassa kuukaudessa. Satulasi saattaa olla sille liian leveä tällä hetkellä, muttei luultavasti enää kovin kauaa. Romaanin käyttö saa satulan istumaan paremmin kun hevonen palaa töihin ja sen lihaksisto kehittyy. Saatat pystyä ratsastamaan samalla satulalla ilman romaania sitten kun hevonen on taas paremmassa kunnossa.

 3. Satula istuu epätasaisesti

  Jokaisen hevosen rakenne on erilainen ja saatat ehkä huomata, että satulasi etukaari tai takakaari on ylempänä, kun satula on hevosen selässä. Romaani saattaa korjata tämän ongelman ja jotkut niistä on jopa suunniteltu kohottamaan nimenomaan etu tai takakaarta. Edestä tai takaa kohottava romaani saattaa olla hyvä vaihtoehto.

 4. Hevosesi selkä on kipeä

  Hevosesi selkä kannattelee ratsastajan painoa ratsastuksen aikana ja siksi selkäkivut ovat hevosilla yleisiä. Jos hevosellasi on ollut selkävaivoja tai jos vain haluat tehdä sen olon mahdollisimman mukavaksi, romaanin käyttö voi auttaa. On olemassa useista erilaisista materiaaleista valmistettuja romaaneja ja yksinkertaisimmat romaanit on suunniteltu vain pehmustamaan hevosen selkää ja minimoimaan ratsastajan painon aiheuttamat iskut. Romaani jakaa ratsastajan painon tasaisemmin, vähentää painepisteitä ja tekee hevosesi olon mukavammaksi.

 5. Haluat päästä lähemmäs hevosta

  Oletko koskaan ratsastanut satulalla, jossa tuntuu ettet tunne kunnolla hevosen kylkiä? Tavalliset yleissatulahuovat saattavat tehdä satulasta ison tuntuisen. Romaanin käyttö ehkäisee tätä vaikutusta ja samalla toimii pehmusteena hevosesi selälle, jolloin saat paremman kontaktin hevoseen ratsastuksen aikana.

Romaanin käyttöön voi olla monia eri syitä - joku näistä syistä saattaa oikeasti olla hevosesi kannalta hyödyllinen.